Baricz Gergő a 2011-es X-Faktor jóképű énekese volt: dús szakállal rá sem ismerni

Baricz Gergő több zenekar frontembere, és megkapta Koppány szerepét az István, a király rockopera erdélyi változatában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Romániában, Hargita megyében született Baricz Gergőt a 2011-es X-Faktorban szerették meg a nézők. Keresztes Ildikó mentoráltjaként az RTL Klub tehetségkutatójának második szériájában a harmadik helyig jutott, Muri Enikő és Kocsis Tibor előzte meg. 

Versenyzőtársával, az ötödik helyen végzett Kováts Verával egymásba is szerettek a műsor alatt, de a következő év májusában kapcsolatuk szakítással végződött. 

Baricz Gergő az X-Faktor egykori énekese ma

2012 novemberében jelent meg első nagylemeze, a Némán állni. 2013-ban indult A Dal című műsorban a Stuck on you/Húz című dalával. Három kislemeze látott napvilágot: a Shit song, a Bodzaforduló és az Ajtót nyissatok.  

Baricz Gergő 2011-ben az RTL Klub Reggeli című műsorában.
Baricz Gergő 2011-ben az RTL Klub Reggeli című műsorában.
Fotó: RTL Klub

Baricz Gergő már 31 éves, és egyik friss fotóján alig ismerni fel bajusszal és szakállal. A képen azt mutatja, hogy a 2021. szeptember 5. és 12. közötti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus díszokleveles hírnöke lett.

Énekes, előadó és dalszerző, a Loyal Együttes, a Póka-Tátrai Regeneráció és az Acid/Dc frontembere. Sepsiszentgyörgyön 2021. augusztus 20-án mutatják be az István, a király rockopera erdélyi változatát, amelyet kizárólag székelyföldi, erdélyi szereplők és közreműködők hoznak létre. Márciusban derült ki, hogy Koppány szerepét Baricz Gergőre bízták. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Az István, a király szerves része volt a mi kulturális otthoni központunknak. Az a plusz, amit felfedezni véltem Koppányban, az Vikidál Gyula szőrös hangja volt, benne az erő, de közben fájdalom és kín is, ami nagyon jól passzol a karakteréhez. Ez engem megfogott. Nagyon sok szempontból lehet az ő pozícióját mérlegelni a rockoperán belül, hogyan állítják szembe István karakterével.

- Hozzám közelebb állt Koppány teljes pereputtya, Torda, Laborc, Réka. Zeneileg is sokkal szimpatikusabb, és jobban megragadott, szemben István táborával - amit ugyanúgy idézek, és szívesen énekelem a próbákon a szereplőtársaimmal - mesélte június végén a Marosvásárhelyi Rádió KULTÚRPRESSZÓ című műsorában. 

Nemcsak az énekhangjával készül Koppány szerepére, hanem a külsejét is formálja. Főleg karra és mellre végzett a pandémia idején saját testsúlyos gyakorlatokkal, az edzőtermek kinyitásával pedig személyi edző segítségét is igénybe tudja venni. 

- Elkezdtem növeszteni a szakállamat és a hajamat is, hogy beilleszkedjek abba a korba - árulta el a hallgatóknak. 

A tehetségkutatók tinédzser énekesei egykor és ma

László Attila 14 évesen Máté Péter Most élsz! című dalával nemcsak bejutott a Csillag Születik harmadik évadába, hanem 2011 júniusában meg is nyerte az RTL Klub tehetségkutatóját. Képes összeállításunkban nemcsak azt nézheted meg, mennyire sokat változott az évek során László Attila, hanem azt is, hogyan néznek ki ma a zenés tehetségkutatók tinédzser énekesei.  

Ezt is szeretjük