A 70 éves Pataki Ági régi ruhában is ragyogóan nézett ki a Glamour-gálán: 15 éves zakót kapott magára
A 2022-es Glamour Women of the Year gála mottója a "Viseld újra!" volt. Pataki Ági is örült, hogy nem kellett új ruhát vennie.

pataki-ági-cove
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2008-as indulása óta a Glamour Women of the Year gála célja az, hogy fókuszba helyezze azokat a sikeres nőket, akiket kevésbé ismerünk. Ennek érdekében nem csak hírességeket jutalmaznak Glamour-szoborral, a 2022-es díjátadón olvasói szavazás alapján többek között az év lakberendezője és az év vállalkozója cím is gazdára talált.

Ebben az évben volt még egy fontos téma, ami kiemelt figyelmet kapott a rendezvényen: a környezetvédelem, így a március 23-án megrendezett esemény a "Viseld újra!" mottót kapta.

Pataki Ági ruhája a Glamour-gálán

A szervezők arra kérték a résztvevőket, ne vásároljanak új ruhát az alkalomra, szemezzenek a már meglévő szettjeik közül, kutassanak különleges, vintage darabok után, vagy esetleg nézzenek szét szüleik, nagyszüleik gardróbjában.

A hetvenéves Pataki Ági szenzációsan nézett ki, ahogy a fotósok előtt pózolt.
A hetvenéves Pataki Ági szenzációsan nézett ki, ahogy a fotósok előtt pózolt.
Fotó: Femina/Csabai Kristóf

Sok híresség örült, amikor tudomására jutott a nem mindennapi kérés. Kocsis Tibor az Instagram-oldalán úgy fogalmazott, felesleges az állandó vásárlással terhelni a bolygót, amikor tele a szekrény, Sztarenki Dóri - aki az év színésznője díj kategória egyik jelöltjeként vett részt a rendezvényen - imádta, hogy nagyapja kabátját húzhatta magára.

Pataki Ági választása sem egy mai darabra esett. A ’70-es és ’80-as évek imádott manökenje szenzációsan festett a 15 éves zakójában.

- Imádtam ezt a meghívót, mert nem kellett új ruhában jönni, sőt az volt a cél, hogy újrahasznosítsuk a ruháinkat. Rajtam egy olyan MaxMara zakó van, ami 15 éves. A ruhám nem olyan régi, de nem először van rajtam - mesélte a Glamour Hungary TikTok-oldalán készült interjúban.

Nem csak az öltözködés terén kapott hangsúlyt a fenntarthatóság. Vörös vagy a hagyományos rózsaszín szőnyeg helyett "green carpeton" vonultak fel a hírességek, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az ökotudatos gondolkodás fontosságára.

A 2022-es Glamour-díjátadó legszebb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, szerintünk kik voltak a díjátadó gyönyörű sztárjai, kik viselték a 2022-es Glamour-gála legszebb és legcsillogóbb alkalmi ruháit.

Ezt is szeretjük