A Konyhafőnök idei győztesének 2 évet adtak az orvosok: Bóza Roland nem adta fel
Bóza Roland, a 2021-es Konyhafőnök győztese az egészségügy problémái után is mindig felállt a padlóról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2021. június 11-én Sárközi Ákos versenyzője, Bóza Roland nyerte meg a 10 millió forintot és az RTL Klub gasztrovetélkedőjének nyolcadik évadát, ő Magyarország új Konyhafőnöke. 

A székesfehérvári férfi életében nem a főzős show volt az egyetlen küzdelem, többször is felállt a padlóról, és mindent újrakezdett - mesélte a Hot! magazinnak

Bóza Roland, a 2021-es A Konyhafőnök nyertese

A szakács édesapja és testvére is sikeres vendéglátós, 17 évesen úgy döntött, külföldön szerez tapasztalatokat. Felszolgálóként dolgozott Skóciában és Írországban is, Ausztriában pedig nyitott egy kávézót a legjobb barátjával. Ekkor tanulta meg, hogy az üzletben nincs barátság: barátját a pénz és a barátnője Bóza Roland ellen fordította, akit egy fillér nélkül kirakott a vállalkozásukból. Az osztrák tartózkodása alatt kapott még egy nagy pofont az élettől. 

boza-roland-konyhafonok-2021
Fotó: RTL Klub

- Később az osztrák orvosok félrediagnosztizáltak, és egy halálos betegséget állapítottak meg nálam: azt mondták, hogy már csak két évem van hátra.

Két hónapig éltem azzal a tudattal, hogy vége az életemnek,

aztán kiderült, hogy csupán egy enyhe, magától gyógyuló Crohn-betegségről van szó - mesélte a hetilapnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Konyhafőnök castingja után mentő vitte kórházba, perforált vakbéllel azonnal meg kellett műteni. A műtét közben aztán kiderült, nagyobb a baj, mint hitték, végül kivették a vakbelét, az epéjét és a vastagbeléből harminc centit. Harminc centis sebbel a hasán ébredt - osztotta meg győzelme után a Blikkel. A felesége nem is szerette volna, hogy induljon a gasztroreality műsorban, de ő hajthatatlan volt. 

- A felvételek alatt többször volt, hogy átvérzett a kötés, felszakadt a varrat, én pedig éreztem, hogy a lábamon folyik a vér. Nem szóltam senkinek, mert attól féltem, hogy leállítják a forgatást, vagy nem folytathatom a versenyt. Hatalmas fájdalmaim voltak szinte végig, néha pedig a sok gyógyszertől voltam tompa. Bár többször kerültem emiatt mélypontra, örülök, hogy nem adtam fel a versenyt. Sem a műsor alatt, sem most nem akarom, hogy bárki sajnáljon - árulta el a napilapnak. 

boza-roland-csaladja
Fotó: RTL Klub

Bóza Roland hat évvel ezelőtt vette feleségül párját, aki a Maldív-szigeteken töltött nászútról már várandósan jött haza, kisfiuk most ötéves. A Konyhafőnök idei győztese most napi húsz órát dolgozik, elindította street food hálózatát a családdal: lángosba csavart grillcsirkét fog árulni, és nemcsak a család, de egy versenyzőtársa is a csapat része, Márió lesz az egyik főszakácsa. 

Wossala Rozina lefogyott, és új a frizurája

Wossala Rozinát a nézők a 2014-es A Konyhafőnökben ismerhették meg, amelyben a második helyen végzett, egy évvel később pedig megnyitotta saját éttermét. A műsor óta nemcsak az alakja változott meg, hanem a frizurája is, tavaly óta egyre hosszabb hajjal látjuk. Képes összeállításunkban megnézheted a látványos változást. 

Ezt is szeretjük