Ezt edd terhesen, hogy a kisbabád mindent megkapjon - És te se hízz meg
Szülés után lefogyni nem könnyű. Előzd meg a bajt lemondás nélkül!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A távol-keleti nők nemigen híznak meg a terhesség alatt, ami nem annyira alkati sajátosság, sokkal inkább az étrendjüknek köszönhető. Az arrafelé elterjedt táplálkozási formák egyike a makrobiotika, amely a jin - nőies - és jang - férfias - energiák egyensúlyán alapul. Nyugaton sokan ódzkodnak tőle, mivel a közvélekedés szerint a szükséges alapanyagok drágák és nehezen beszerezhetők, az ételek elkészítése macerás, ráadásul a makrobiotikus ízvilág alapjaiban különbözik a hagyományostól. Ám, mint az alábbiakból kiderül, ez a fajta táplálkozás az itteni körülmények között is egyszerűen és olcsón megvalósítható - az ily módon megkomponált finomságoknak pedig a magyar konyha hívei sem tudnak ellenállni.

Nem kell mereven ragaszkodnod a makrobiotikus elvekhez - sőt, ha eddig hagyományosan étkeztél, ez nem is javasolt -, csak annyit illessz be a mindennapjaidba, amennyi jólesik. Így a szíved alatt növekvő babával minden szükséges vitamint, illetve ásványi és tápanyagot megkaptok, és nemhogy nem hízol meg, de még a hajad és a bőröd is szebb lesz.

Cikkünk Szepesi Dóra Főzz évszakok szerint című könyvének segítségével készült.

"Szepesi Dóra, újságíró, életmód-tanácsadó és terapeuta vagyok. Szakterületem: főzőtanfolyamok, szakácsképzés, tanácsadás, szakcikkek írása. A makrobiotikát Horváth Éva berlini főzőiskolájában ismertem meg. Közösen írtunk három életmód- és receptkönyvet, amelyek 1991 óta folyamatosan fellelhetők a piacon. Cím szerint ezek: A fiatalodás művészete, a Harmónia az ételben, harmónia az életben, és a Boldog szülő, boldog gyerek. Horváth Éva önzetlen szellemében szeretném ajánlani a makrobiotikát mindenkinek, aki nyitott egy 'nagyobb életre', tágasabb valóságra, játékosságra, kreativitásra. Öröm és ajándék, hogy a tanítványa lehettem." (a Szerző)

Aschenbrenner Sándor, újságíró, fotós képei nem csupán esztétikus ételfotók: a recepteken túl tovább mesélnek az ételekről, az alapanyagokról.

Kiadja a M-Érték Kiadó.
A könyv ára 2799 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Tényleg vetélést okoz az aloe vera?

Egyes gyógynövények sok baj esetén segítenek, várandósan azonban nem javasolt fogyasztásuk. Tudd meg, melyek ezek!

Ezt is szeretjük