Szegény gyerekek: ma Magyarországon ezek a lánynevek is adhatóak
Csöppet sem irigyeljük azokat a kislányokat, akiknek a szülei ilyen nevet adtak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Több olyan nevet is lehet találni az anyakönyvezhetőek között, amik inkább szörnyülködést vagy nevetést válthatnak ki, mint tetszést.

Kigyűjtöttünk néhányat ezek közül: a cikkünk az MTA Nyelvtudományi Intézet idei listája alapján készült.

Allegra

Hiába az allegro szócska, ami a zenében a gyors tempót jelöli, nekünk akkor is az allergia elleni gyógyszert juttatja az eszünkbe ez az utónév. Nem is ajánlanánk a szülőknek, hogy így nevezzék el a lánygyermeküket.

Eudoxia

Az Eudoxia mintha csak egy újabb gyógyhatású készítmény elnevezése lenne. Valószínűleg még akkor sem fog tetszeni a gyereknek, ha egyébként szoros szálak fűzik majd az orvosi pályához.

Kandida

A Kandida név a Kandid férfi megfelelője, ugyanakkor nagyobb az esélye annak, hogy a Candida gombára gondolnak az emberek minden egyes alkalommal, amikor szegény gyerkőc bemutatkozik.

Konkordia

Szinte már látjuk is magunk előtt Konkordiát, a stewardess kisasszonyt. Az utasszállító repülőgépre emlékeztető nevet úgyszintén inkább a kerülendőek közé sorolnánk.

Kreszcencia

Egy ilyen névvel megáldva örülhet a gyermek, ha egyáltalán ki tudja ejteni, de a nagyszülőknek is fejtörést okozhat megjegyezni. Ha a kezdeti nehézségeken túl is jut a család, a későbbiekben még mindig gondok akadhatnak a hivatalos ügyek intézésekor.

Orália

Legkésőbb amint a gyermek a serdülőkorba ér, meggyűlhet a baja a társai kíméletlen megjegyzéseivel. Az is elképzelhető, hogy a gúnyolódás egészen vulgáris irányba fajul: nem is értjük, hogyan engedélyezhetik ezt a nevet.

Skolasztika

A Skolasztika iskolához tartozót jelent, és ez meg is egyezik azzal, amit ennek ismerete nélkül is társítanánk hozzá. Nem egy bájos, csilingelő hangzású, hanem ez már egy kicsit túlságosan is komoly név, bármilyen személyiségű is legyen a gyermek.

Ezt is szeretjük