Fiút vagy lányt szeretnél?

3 módszer, amivel befolyásolhatod

Egyszerűen, kockázatmentesen és hatékonyan befolyásolhatod a kicsi nemét még fogantatása előtt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok szülő vágya, hogy fiú és lány gyermeket egyaránt nevelhessen. Akadnak olyanok is, akik a cél érdekében sok mindenre hajlandóak lennének, netán drasztikus módszereket is alkalmaznának annak reményében, hogy sikerül befolyásolniuk születendő gyermekük nemét.

Neked azonban nem kell veszélyes és kiszámíthatatlan vállalkozásokba kezdened, hiszen napjainkban már több olyan, tudományos kísérletekkel is alátámasztott módszer létezik, melyek alkalmazásával nagyobb eséllyel határozhatod meg a kicsi nemét - még megfoganása előtt.

Régóta foglalkoztatja a gyermekre vágyó párokat a születendő kicsi nemének befolyásolhatósága, mely témával kapcsolatban ennek megfelelően rengeteg kutatás zajlott az elmúlt években, évtizedekben. Ezek egy része sajnálatos módon kudarcba fulladt, és sajnos voltak olyan próbálkozások is, melyek visszafordíthatatlan károkat okoztak.

A szakemberek kitartó munkájának köszönhetően azonban mára több kiemelkedő hatékonysággal működő módszer is ismeretessé vált. Akadnak köztük olyanok, melyek a táplálkozást helyezik előtérbe, mások a fogantatás időpontjára helyezi a hangsúlyt, megint mások szerint pedig a szeretkezés módjában rejlik a megoldás.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredménnyel próbálkozhassatok, ismerd meg a három legbiztosabb módszert születendő kicsitek nemének meghatározására.

Évezredes bizonyíték, nagyarányú hatékonyság

Az egyik legnagyobb hatékonysággal működő és a legkisebb kockázattal járó módszer a holdfázis mágnesességére alapozó technika. Eszerint az anya születése napján aktuális holdállás befolyásolja, hogy egy-egy adott hónapban hím- vagy nőnemű magzat tud-e megfoganni a méhben.

A neten rákeresve több olyan kalkulátor is található, mely a születési dátumod alapján kiszámol egy úgynevezett fogantatási képletet - ez pedig a tapasztalatok szerint 80%-os pontossággal megmutatja, hogy mikor, milyen nemű gyermek megfoganására alkalmas szervezeted. A módszer hatékonysága abban rejlik, hogy az aktuális holdállás születésed percétől hatással van menstruációs ciklusodra, valamint tested pozitív, illetve negatív töltöttségi szintjére is. Ez pedig nagyban kihat arra, hogy szervezeted éppen X vagy Y kromoszómát tartalmazó spermium befogadására áll-e készen.

A test kémiáján múlik minden

A legismertebbek közé tartozik a Shettles-módszer. Az X, illetve az Y kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek mozgási sebességére és környezeti hatásoktól való függőségére építő szisztéma több fontos lépést is megfogalmaz a gyermek nemének sikeres befolyásolása érdekében.

Ezek megértéséhez fontos tudni, hogy az Y a férfi-, az X pedig a női kromoszóma, és míg előbbiek kisebbek és gyorsabbak, addig az X kromoszómás spermiumok lassabbak, viszont sokkal jobban ellenállnak a hüvely savas környezetének. Mindezek tükrében nyilvánvalóvá válik, hogy ha kislányt szeretnétek, érdemes az együttlétet az ovuláció, azaz a tüszőrepedés előtti egy-két napra időzíteni.

Amikorra ugyanis az Y kromoszómás spermiumok már elpusztultak, a jóval nagyobb ellenálló képességű X-esek megtermékenyíthetik a petesejtet.

Amennyiben fiúra vágytok, javasolt az ovuláció idején szeretkezni, ugyanis a gyors Y-os spermiumok hamarabb elérik a petesejtet. A módszer az elvégzett kutatások alapján 75-85 százalékos biztonsággal működik.

Mi vár rád a szülőszobában?

Kismamaként a szülőszoba ijesztő lehet számodra, valójában azonban ebben a kissé talán ridegnek tűnő helyiségben minden babádért és érted van. Ismerd meg jobban, hogy minél felkészültebben várhasd életed egyik legnagyobb pillanatát, a kicsi világrajöttét.

Nem mindegy, hogy mit eszel

Ahogyan sok minden másra, úgy termékenységedre is kihatással van az, hogy mit eszel, sőt, étrended révén rásegíthetsz gyermeked nemének alakulására is. Ha azt szeretnéd, hogy kisfiatok szülessen, ajánlott hús- és halféléket, fehér lisztből készült termékeket, tésztákat, friss gyümölcsöket fogyasztanod.

Abban az esetben azonban, ha kislányt szeretnétek, a tejtermékek, a gyümölcsök közül a banán és a meggy, valamint a magas keményítőtartalmú élelmiszerek bevitele javasolt.

Ezt is szeretjük