Ezt edd a gyönyörű, egészséges babáért: a top 12 táplálék a terhesség alatt
A helyes étkezéssel önmagadat és a babát is véded a fejlődés hónapjaiban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor egy parányi élet megfogan benned, és fejlődésnek indul, a saját testeddel kell táplálnod és megóvnod a káros hatásoktól. Gondold csak el, mennyi tápanyagra van szükség ahhoz, hogy abból az aprócska, mikroszkopikus pontocskából kilenc hónap alatt egészséges, kiegyensúlyozott kisember váljék, akinek minden szerve felkészült arra, hogy világra jöhessen.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy a terhesség során dupla mennyiséget kell enned, inkább arra érdemes odafigyelned, hogy minden vitamin, ásványi anyag és nyomelem előforduljon az étrendedben.

Ilyenkor a saját egészségedért is többet kell tenned, hiszen egy lemerült szervezet nem tud biztonságot nyújtani a magzat számára, ugyanakkor a várandósság, majd később a szoptatás téged is megviselhet. Az erőnléted azonban nem fog egyenes arányban növekedni azzal, ha minél több pluszkilót szedsz magadra. A nagymértékű túlsúly megnöveli a koraszülés kockázatát, ám a diétával úgyszintén árthatsz a babának.

Amire szükségetek van

Csak változatos étkezéssel biztosíthatod mindkettőtök számára a vitaminok és ásványi agyagok folyamatos pótlását. A magzat fejlődése és a te egészségmegőrzésed szempontjából kiemelkedően fontos a fehérje, vas, kalcium, C-vitamin, magnézium, folsav, E-vitamin, B-vitamin, D-vitamin, valamint zsírsav.

A fehérjének nagy szerepe van a magzat agyának fejlődésében, a kalcium pedig a csontozatának és fogazatának, illetve a szívének és idegrendszerének az egyik elengedhetetlen építőköve. Ez utóbbiból a terhesség idején kétszer annyit kell bejuttatni a szervezetbe, mint máskor. A vas a hemoglobin előállításához szükséges, mely oxigénszállító fehérje a vérben.

Amikor gyermeket vársz, több hemoglobint termel a szervezeted, ezért megnő a vasigényed. A zsírsavak az agy működését és a hormonok termelését támogatják. A folsav a baba központi idegrendszerének és gerincének helyes fejlődéséhez szükséges. A C-vitamin elősegíti a vas felszívódását, erősíti a szervezet ellenálló képességét, és a méhlepény megfelelő állapotához szintúgy hozzájárul.

Ezt edd a gyönyörű, egészséges babáért

Íme, a legjobb táplálékok, melyek a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzák, így mindkettőtök egészségét támogathatják!

Ezt is szeretjük