8 étel, ami növeli a zsigeri zsírt az orvosok szerint: ezeket érdemes kerülni
Bizonyos ételek fogyasztását érdemes mérsékelni, mert növelhetik a zsigeri zsír szintjét.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
A zsigeri, azaz a viszcerális zsír csökkentése egészségügyi szempontból nagyon fontos, hiszen ez az, ami a belső szerveket veszi körbe, és krónikus betegségek kialakulásához, köztük cukorbetegséghez, szívbetegséghez és zsírmájhoz vezethet.
A látható zsírréteg a bőr alatti, úgynevezett szubkután zsír, ami szintén egészségügyi problémákat okozhat, szerencsére helyes életmóddal, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott étrenddel és pihentető alvással minkét zsírszint csökkenthető.
Zsigeri zsírt okozó ételek
Orvosok szerint akadnak olyan élelmiszerek, amik megemelhetik a zsigerizsír-szintet. Ahogy egyre fontosabbá vált az idővel való spórolás, úgy jelentek meg a gyors, előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek, amik azonnal fogyaszthatóak, cserébe olyan adalékanyagokat tartalmazhatnak, sót, cukrot, transzsírokat, amik mind-mind növelik a viszcerális zsírszintet. Ha az alább látható ételek fogyasztását sikerül mérsékelni, esetleg kiiktatni a mindennapok étrendjéből, az segíthet a zsigeri zsírok elburjánzása ellen.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)