Étvágycsökkentő növényi fehérjeforrások a fogyókúrádhoz: fogyaszd őket naponta
Nemcsak hússal és tojással fedezheted a szervezeted igényeit.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »
- Nem kell túlbonyolítani, idén elég egy csinos overall a sikkes megjelenéshez: nőiesek és kényelmesek a nyár legdivatosabb fazonjai »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
Amikor az étrendi változtatások célja a súlycsökkenés vagy az izomépítés, kiemelt jelentőséget kap a fehérjebevitel. Ha fogyásról van szó, lényeges, hogy a szervezet zsírt adjon le, ne pedig izmokat, melyek elvesztésével lassul az anyagcsere, és visszaesik a test kalóriaigénye, így nő a visszahízás kockázata is.
A fogyáshoz ajánlott legalább a testsúly minden kilogrammja után nagyjából 1 gramm fehérjét bevinni, emellett a rendszeres mozgás is segít az izomtömeg fenntartásában. A fehérjebevitelt a legtöbben főként állati eredetű táplálékok - hús, hal, tojás - fogyasztásával igyekeznek fedezni, noha növényi források is léteznek.
Növényi fehérjeforrások
Az állati fehérjék hátulütője lehet, hogy a velük együtt bevitt zsírok a szaturált típusba tartoznak, melyek túlzott fogyasztásuk esetén egészségtelenül megnövelhetik az LDL-koleszterinszintet. Érdemes éppen ezért ezeket mindennap kisebb-nagyobb mértékben növényi fehérjékkel is kiegészíteni.
Ezek - akárcsak az állati eredetű proteinek - energiát biztosítanak, tartósan laktatnak, alapanyagként szolgálnak az izmok és más sejtek regenerálódásához. A növényi fehérjeforrások jellemzője emellett, hogy rostban gazdagok, ezért legtöbbjük egyszersmind jó minőségű, lassú felszívódású szénhidrátokkal is ellát, melyek ugyancsak étvágycsökkentő hatásúak. További előnyük lehet, hogy beletartozhatnak a napi zöldségfogyasztásba, mely a húsokban, tojásban meg nem található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok fedezését szolgálja. A következő proteingazdag növényi táplálékokat a fogyás és később a szinten tartás során is az étrended részévé teheted!
OLVASD EL EZT IS!

- köret
- fogyasztó praktikák