10 jó szénhidrátforrás, amit a diéta alatt is ehetsz: rendkívül laktatóak
Kellenek, hogy a fogyásból ne legyen koplalás.

komplex szenhidratok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több fogyókúrás módszer is épül a szénhidrátok nagyfokú korlátozására - mint az Atkins-étrend vagy a ketogén diéta. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a fogyás legjobb módszere. A legtöbb ember számára ugyanis ezek a programok kínzóan nehéznek tűnnek, és nem tarthatóak hosszútávon. Az étrend elhagyását követően pedig hamarosan visszahízás következik.

Ha a tartós súlyvesztés a célod, érdemes inkább olyan menüsort keresni, melyet kisebb változtatásokkal akár egész életedben is tudnál tartani. Ennek általában része az, hogy a bevitt kalóriáknak hozzávetőlegesen a fele jó szénhidrátokból származik.

Jó szénhidrátok

Ha súlyt akarsz veszíteni, akkor egyáltalán nem tilos szénhidrátokat enni. Nagyon fontos azonban, hogy mértéktelennek még jó források esetében sem szabad lenni, azt pedig, hogy mit eszel, főleg nagyon meg kell válogatni.

A finomított szénhidrátok - azok, melyekből gyártási eljárásuk során kivonják a rostokat, mint a fehér liszt vagy a kristálycukor - gyorsan felszívódnak, miután beviszed őket. A vércukorszintbe hamar bekerülve megemelik azt, ám hatásuk csak rövid ideig tart, így utánuk nem sokára ismét meg fogsz éhezni.

Ha ezt az étvágynövelő hatást szeretnéd elkerülni, akkor érdemes rostban és fehérjében gazdag szénhidrátforrásokat keresni, melyek tartósan laktatnak, ugyanis ezek lassabban szívódnak fel, így nem okoznak nagy kilengéseket a vércukorszintben sem. Mutatunk egy sor jó szénhidrátforrást, melyet megfelelő körültekintéssel a súlyvesztés során is az étrended részévé tehetsz!

Ezt is szeretjük