Koplalás nélkül akarsz nagy túlsúlytól megszabadulni? A 3 leghatásosabb módszer

A tartós fogyás és a koplalás fogalmai köszönőviszonyban sincsenek egymással.

fogyas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koplalás az egyik, ha nem a legnagyobb mítosz a diétás módszerek között, ennek ellenére manapság is sokan úgy tartják, kizárólag ez az út vezethet el a fogyásig. De nagy árat fizet, aki bedől ennek.

Gyorsan terjednek az azonnali fogyást ígérő diéták, melyek segítségével szempillantás alatt megszabadulhatsz akár öt-tíz kilótól is. Ez az állapot jó eséllyel kitart a fogyókúra végéig, majd a leadott kilók, ahogy eltűntek, úgy vissza is másznak. Néha több is, mint amennyit leadtál. Ismerős a helyzet? 

Tény, hogy ha egyik napról a másikra megvonod magadtól a tápanyagokat, testsúly csökkenést tapasztalhatsz, kisvártatva viszont olyan elviselhetetlen farkaséhség tör majd rád, minek következtében a megszokottnál sokkal többet ehetsz. Ezzel pedig be is indult a jojó-effektus. Fogyni akarsz? Ezt a három dolgot vésd az eszedbe!

A rostok a barátaid

A szénhidrátszegény étrendek nagyon gyakran éheztetik a testet. A szénhidrátokat azonban nem kiiktatni kell, hanem okosan megválogatni. A jó szénhidrátforrás magas rosttartalmú, mert a rostok gyakorlatilag emészthetetlen szénhidrátok, melyek lassítják a szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra bontását és felszívódását a vékonybélben, emiatt a vércukorszintben kisebbek a kilengések. Éppen ezért elnyújtják a jóllakottságot, emellett vízben megdagadnak, így fizikálisan kitöltik az emésztőrendszert, amit így szintén jóllakottságként érzékel. A napi szükséges rostmennyiség megállapításához segítséget nyújtunk egy korábbi cikkünkben

A fehérjék szerepe a fogyásban

A fehérje, más néven protein elengedhetetlen tápanyag a szervezetnek, hiszen nagy mértékben befolyásolja a sejtek működését. Legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy  a tápanyag azért ideális a fogyókúrázók számára, mert fogyasztása telítettségérzetet okoz, vagyis már egy kisebb adag fehérjedús táplálék után elmúlik az éhségérzet. Ezen a linken megtalálod, hogy mennyi fehérjét kell fogyasztanod a sikeres fogyáshoz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Víz, víz, tiszta víz

Nincs hatékonyabb diétakiegészítő a víznél, melyre egész nyugodtan tekinthetsz az egészség alapköveként. Mi köze a vízfogyasztásnak az étvágyhoz? A folyadék - eleve térfogatától fogva - segít megtölteni a gyomrot, de ezenkívül a rostokat is megdagasztja, sőt, ha eleget iszol, a szervezeted nem keveri össze az éhséget a szomjúsággal. Noha önmagában a vízfogyasztás kevés a túlsúly leadásához, mindenképp hozzájárulhat a sikerhez

Ezt is szeretjük