7 fogyást serkentő mag, ami finom is - Fogyaszd így, hogy hatékony legyen

Akár a magvakat is segítségül hívhatod, ha szeretnél megszabadulni pár fölös kilótól.

Fogyasztó magvak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha felszaporodtak rajtad a plusz kilók, netán úgy érzed, az emésztésed nem pörög teljes fordulatszámon, akkor érdemes a természetben fellelhető magvakat segítségül hívni. A bennük található jótékony anyagok serkentik a belekben lejátszódó emésztési folyamatokat, ezáltal felgyorsítják az anyagcserét és egyúttal a zsírégetést is. Ráadásul egészségesek.

Nézd végig a képeket, és tudd meg, hogyan segíthetnek a kis magvacskák abban, hogy elérd az álomalakod.

A lenmag olyan ballasztanyagokat, esszenciális zsírsavakat és nyákanyagokat tartalmaz, amelyek kellő mennyiségű folyadékfogyasztás mellett megduzzadnak, felületük síkossá válik, így serkentik és megkönnyítik a bélműködést. A hangsúly a két-két és fél liter folyadékon van, máskülönben a lenmag nem tudja elvégezni feladatát.

A mustármag magas szelénium- és tripofánaminosav-tartalommal bír, aminek hatására csökken az étvágy, ezért olyan jó karcsúsító. Elsősorban fűszerként, ételízesítésre ajánljuk, de méregtelenítő kúrára is alkalmas. Utóbbival csak óvatosan.

A bolhafűmagban található nyákanyagok - poliszacharidok - megfelelő mennyiségű folyadék mellett serkentik az emésztési folyamatokat. Ennél szintén a két-két és fél liter folyadékon van a hangsúly, máskülönben székrekedést okozhat, ahogyan leül a belekben.

A bolhafűmag maghéja ugyancsak gyorsítja a bélben lejátszódó folyamatokat, hála kiugróan magas rosttartalmának. Hasonló a mellékhatás, ha nem fogyasztasz elegendő folyadékot.

A tökmag B-vitamin-tartalma kiemelkedően magas, ami azért fontos, mert ezek a vitaminok nagy szerepet játszanak a fehérjék, szénhidrátok, illetve zsírok lebontásában és felszívódásában. Naponta körülbelül egy evőkanálnyi ajánlott belőle.

A mandulában található nyomelemek, mint a vas, a mangán vagy éppen a cink nélkülözhetetlenek a zsírégetésben. Ugyanakkor, mivel a mandula kalóriatartalma elég magas, inkább csak délelőtti fogyasztásra ajánljuk.

A dióban nagy mennyiségű omega-3 zsírsav található, ami nemcsak az anyagcserét javítja, de a vitaminok felszívódásában is segít. Hasonlóan a mandulához, ezt is inkább délelőtt érdemes fogyasztani.

 

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük