Kipucolja a májat, segíti a fogyást: 8 hatékony béltisztító és méregtelenítő ital
Finom és egészséges italok, amelyek a diétában is segíthetnek.

GettyImages-1320527860
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a mindennapok során és a diéta alatt is, ha folyadékpótlásról van szó, a legjobb opció a tiszta víz, olykor az ember szívesen kortyolgat egy fokkal ízesebb italt. Ilyenkor érdemes kihasználni a különböző zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények áldásos hatásait. 

Az otthon is egyszerűen elkészíthető italok segíthetnek a fogyásban, a felgyülemlett víz kihajtásában, az immunrendszer erősítésében és a máj támogatásában is. Ez utóbbi már csak azért is lényeges, mert a szerv kulcsfontosságú szerepet játszik az anyagcserében, a vérzsírok szabályozásában és a méregtelenítésben is. 

Egészséges, diétába illeszthető italok

A turmixok, smoothie-k és különböző házi italok fogyasztásakor viszont nem szabad megfeledkezni a vércukorszintre gyakorolt hatásukról. A gyümölcsök egyébként is jelentős vércukorszint-emelkedést idézhetnek elő, különösen az erre érzékenyeknél, és ez annál inkább igaz, minél jobban feldolgozásra kerülnek. Az tehát semmiképp sem ajánlott, hogy a napi folyadékbevitel nagy része ízesített, gyümölcsös italokból álljon. Egy kisétkezés kiváltásához, például uzsonna gyanánt viszont jól működhetnek ezek a folyadékok. Hogy a szénhidrátok lassabban szívódjanak fel, fogyassz melléjük néhány szem olajos magvat, vagy ropogtass 1-2 darab teljes kiőrlésű, cukormentes kekszet.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.) 

Ezt is szeretjük