Így fogyhatsz a babfélékkel: csökkentik a koleszterinszintet, szabályozzák a vércukrot
Melyik a legjobb bab- vagy hüvelyesféle a fogyókúrához? Összehasonlítottuk.

A babfélékről és hüvelyesekről általánosságban sok rosszat hallani, mert viszonylag magas a kalóriatartalmuk, és ebből egyenes arányosan következik, hogy a diétázók többnyire igyekeznek kerülni őket.
Pedig a babféléknek és egyéb hüvelyeseknek számos olyan előnyös tulajdonságuk van, mely miatt hasznos segítői lehetnek a fogyókúrának.
Így fogyasztanak a babok
A hüvelyesek általánosságban gazdagok növényi fehérjékben, ami miatt laktatóak, és hosszan eltelítenek, így csökkentve a kalóriabevitelt. Jelentős mennyiségű rezisztens keményítő is található bennük, ami jót tesz az emésztés egészségének. Ezenkívül kutatások szólnak róla, hogy a hüvelyesek fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és a koleszterinszintre is jó hatással van. Mutatjuk a legegészségesebb babféléket és hüvelyeseket, melyek mértékkel fogyasztva könnyedén beilleszthetők a megengedőbb fogyókúrákba is.
A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com