Nagy túlsúlytól szabadulsz meg? Így mozogj, hogy ne lógjon meg a bőröd
Elszántad magad a teljes életmódváltás mellett, és legalább 20 kilót szeretnél leadni? A később meglógó bőr miatt fontos, hogy mit és hogyan mozogsz. Segítünk!

kover has laza bor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az évek múlása és a jelentős súlyvesztés egyaránt hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a test valamelyik részén megereszkedik, esetleg kinyúlik a bőr. A lógó formák ellen azonban egyáltalán nem lehetetlen tenni, csak az a fontos, hogy reális elvárásaid legyenek a testeddel szemben.

A fogyás tempójától, mennyiségétől és az életkorodtól is függ, hogy mennyire húzódik majd össze a bőröd, ami nem feltétlenül megy gyors tempóban. Legkorábban néhány hónap után várhatsz látható eredményt, rosszabb esetben azonban egy évnél is tovább tart a bőr zsugorodása. Elmondjuk, hogyan segítheted a folyamatot.

Bőrfeszesítő mozgás

Ha találtál egy olyan étrendet, amivel hatékonyan tudsz fogyni, akkor is fontos, hogy mozogj mellette. A rendszeres, megfelelően összeállított edzések arra ösztönzik a testedet, hogy izmokat építsen, melyek feszesen tartják maguk felett a bőrt.

zsirmeres

A sok kalóriát égető, kitartást növelő kardió edzések hozzájárulnak, hogy tónusosabb legyen a bőröd. Érdemes heti legalább két-három alkalommal minimum 30-40 percet szánni a kardióra, ám a tökéletes eredmény elérése érdekében ez nem elég. 

Az izmok épüléséhez erősítő edzésekre is szükség van. Ez lehet akár egy saját súllyal végzett fitneszóra, otthoni súlyzózás vagy egy, a zsírégetésben is nagyon hatékony HIIT-edzés. Ha heti három-négy alkalommal keményen erősítesz körülbelül 30 percet a kardió mellé, akkor a tested minden felületén feszesedik a bőröd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Még több feszesítő módszer 

Nagyon fontos a rendszeres sport mellett a fokozatosság is. A bőrnek időre van szüksége ahhoz, hogy a fogyást követően összehúzódjon, ezért egyáltalán nem ajánlott heti fél-egy kilónál többet leadni. Ennél nagyobb tempónál a test nem zsírt veszít elsősorban, hanem nagyon sok izmot, ami csak fokozza a lógást. 

A változatos, zsírszegény, de fehérjékben gazdag étrend szintén hozzájárul a sikerhez. Különösen kollagénre van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy feszes legyen. Ezt elegendő C-vitamin jelenlétében képes magától termelni az emberi szervezet, míg készen húsokban vagy étrend-kiegészítőkben található meg.

Amennyiben igazán sokat fogytál, úgy gyakran elkerülhetetlen a feleslegessé vált, lógó bőr, amit csak kozmetikai kezelésekkel lehet csökkenteni vagy plasztikai műtéttel lehet eltávolítani.

Intervallum edzés otthon

Ha úgy szeretnél edzeni, hogy annak tényleg látványos izomfejlődés legyen az eredménye, akkor próbáld ki az intervallum tréningeket. Utóégető hatásuknak hála sokat fogsz fogyni, miközben izmosodsz is.

Ezt is szeretjük