Sokáig eltelít, és a fogyást is támogatja: így fogyaszd a bulgurt a diéta alatt
A tört búzaszemek számtalan módon támogatják a szervezet megfelelő működését, és a fogyásban is segítenek.
A bulgur - vagy más néven török rizs - a közel-keleti gasztronómia meghatározó alapanyaga, ami az utóbbi években hazánkban is nagy népszerűségre tett szert, nem véletlenül. A tört búzaszemek számtalan módon támogatják a szervezet megfelelő működését, magas rosttartalmuk révén pedig a fogyást is segítik, hiszen rendbe rakják az emésztést, valamint sokáig eltelítenek, ezáltal a napi kalóriabevitel is csökken. A Healthline cikke szerint egy csészényi főtt bulgur fedezi a napi rosttartalom 30%-át.
Feldolgozás során a búzaszemek csak minimálisan sérülnek, így a szemek jobban megőrzik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat is. A bulgur A-, D- vitaminban gazdag, valamint kalcium, vas, mangán és kálium van benne. Felhasználását tekintve kalóriaszegényebb, mint a kuszusz vagy a quinoa, 100 grammja csupán 83 kcal-t tartalmaz, így ideális alapanyag a fogyókúrázók számára.
Bulgurból készült ételek
A gabona külsőre nagyon hasonlít a barna rizsre, ám sokkal egyszerűbb az elkészítése, mivel a búzaszemeket elég forró vízzel leönteni, és hagyni kell, hogy megduzzadjanak. Készülhet belőle saláta, ínycsiklandó köret vagy akár főétel és desszert is, mindegyikre mutatunk egy-egy alternatívát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!
- fogyókúra
- szénhidrát
Egy köret rizs helyett: miért jobb a szénhidrátdús kuszkusz?
- köret
- fogyasztó praktikák