A 8 leghatékonyabb vízhajtó tea: jót tesznek a veséknek és a szívnek is

A teák között akadnak nagyon hatékony vízhajtók is, amik az érrendszernek és a veséknek is jót tesznek.

GettyImages-1225743768

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegyik tea a maga módján vízhajtó, tekintve hogy javarészt vízből állnak, ami alapvetően növeli a vizelési ingert. Mindenesetre léteznek olyan gyógynövények, amik fokozhatják ezt a hatást, elősegítve a feleslegesen eltárolt víz kihajtását. 

A felvizesedést pluszkilókban is megmutatkozik, ilyenkor bedagadnak a végtagok, felpüffed a test, ami nem csak esztétikai szempontból előnytelen, hanem a mozgást is lassítja, nehezíti. 

Vízhajtó teák

A felvizesedés hátterében megannyi probléma állhat, kezdve a keringési bajoktól a májproblémákon át egészen a vesezavarokig, így mindenképpen érdemes szakorvossal konzultálni, mielőtt bárki kúraszerűen fogyasztana vízhajtó teát. Diagnosztizált betegség esetén a kezelésre alkalmazott gyógyszerek hatásosságát is befolyásolhatják, és terhesség alatt sem ajánlott a bevitelük. Fontos észben tartani, hogy csak a felesleges víztől való megszabadulás nem egyenlő a zsírégetéssel. Az általunk felsorolt gyógynövényekből készült forrázatokból naponta 1-2 csészével javasolt elkortyolni, miközben érdemes odafigyelni a káliumbevitelre és az elvesztett folyadék pótlására - egy kúra 30-tól 120 napig tartható, utána legalább egy hónapos szünetet kell tartani.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük