A 8 leghatékonyabb vízhajtó tea: jót tesznek a veséknek és a szívnek is

A teák között akadnak nagyon hatékony vízhajtók is, amik az érrendszernek és a veséknek is jót tesznek.

GettyImages-1225743768
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegyik tea a maga módján vízhajtó, tekintve hogy javarészt vízből állnak, ami alapvetően növeli a vizelési ingert. Mindenesetre léteznek olyan gyógynövények, amik fokozhatják ezt a hatást, elősegítve a feleslegesen eltárolt víz kihajtását. 

A felvizesedést pluszkilókban is megmutatkozik, ilyenkor bedagadnak a végtagok, felpüffed a test, ami nem csak esztétikai szempontból előnytelen, hanem a mozgást is lassítja, nehezíti. 

Vízhajtó teák

A felvizesedés hátterében megannyi probléma állhat, kezdve a keringési bajoktól a májproblémákon át egészen a vesezavarokig, így mindenképpen érdemes szakorvossal konzultálni, mielőtt bárki kúraszerűen fogyasztana vízhajtó teát. Diagnosztizált betegség esetén a kezelésre alkalmazott gyógyszerek hatásosságát is befolyásolhatják, és terhesség alatt sem ajánlott a bevitelük. Fontos észben tartani, hogy csak a felesleges víztől való megszabadulás nem egyenlő a zsírégetéssel. Az általunk felsorolt gyógynövényekből készült forrázatokból naponta 1-2 csészével javasolt elkortyolni, miközben érdemes odafigyelni a káliumbevitelre és az elvesztett folyadék pótlására - egy kúra 30-tól 120 napig tartható, utána legalább egy hónapos szünetet kell tartani.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük