Gyógyszer nélkül csökkenti a vérnyomást ez a 3 módszer: teljesen ingyenesek, és tényleg hatnak

Ezek a módszerek anélkül csökkentik a vérnyomást, hogy gyógyszert kellene bevenni.

Vérnyomás csökkentése gyógyszer nélkül 1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A magas vérnyomást nem csak a vele járó kellemetlen tünetek, mint a fejfájás vagy a szédülés miatt kell kontroll alatt tartani, hiszen súlyos betegségek kockázatát növeli. A szívroham, a stroke és a veseelégtelenség valószínűsége egyaránt magasabb az érintetteknél. 

Vérnyomás csökkentése gyógyszer nélkül

Magyarországon a 30-79 éves kor közötti lakosság férfi tagjainak 56%, a nőknek pedig a 41%-a érintett magasvérnyomás-betegségben, azaz hazánkban világviszonylatban is kiemelkedően magas a hipertónia aránya. Diagnosztizált betegség esetén nemcsak gyógyszerekkel, hanem különböző életmódbeli változtatásokkal természetesen csökkenthető a vérnyomás.

Vérnyomás csökkentése gyógyszer nélkül
Fotó: Bsip

A vérnyomás csökkentésének az egyik leghatékonyabb módja a mozgás, ami kimerülhet puszta sétálásban is. Az edzés erősebbé teszi a szívet, kardiológusok szerint a héten 3-4-szer érdemes 30 percnyi kardióedzést beiktatni - az általánosan elfogadott aranyszabály szerint 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív mozgást illő végezni hetente az egészségmegőrzés érdekében. Az olyan gyakorlatok, mint a jóga vagy a tai-chi amellett, hogy erősítik a testet, nyugtatják is az idegeket, kordában tartják a stresszhormonokat, ezáltal a vérnyomást is. Itt találsz hatékony, otthon végezhető jógagyakorlatokat. 

Szintén teljesen ingyenes módszer, sőt, még spórolni is tudsz vele, a napi sóbevitel csökkentése. Magas vérnyomás esetén 1500 mg az ajánlott mennyiség, de a felső hatás 2300, ami nagyjából egy teáskanálnak felel meg. Az előregyártott, feldolgozott élelmiszereknél oda kell figyelni a csomagoláson jelzett sótartalomra. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csökkentsd az üléssel töltött idő mennyiségét. Aki ülőmunkát végez, az rendszeresen szakítsa meg az ülést, már az is segít, ha csak felállsz, nyújtózkodsz egyet, esetleg kimész az irodai konyhába egy pohár vízért. Így ülj helyesen az irodai széken - ezt is érdemes tudni.

Az egészséges életmód is hozzájárul a stabil vérnyomáshoz, ebbe beletartozik az, hogy az ember jelentősen mérsékli az alkoholbevitelt, abbahagyja a dohányzást, és visszacsíp a koffeines italok fogyasztásából is. 

8 szupererős vérnyomáscsökkentő étel: káliumban és magnéziumban is kiemelten gazdagok

A magas vérnyomás csökkentésében hatékonyak egyes ételek is.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük