Trágyáztak a homárral, mérgezőnek tartották a paradicsomot: 8 szuperétel furcsa története

A manapság szuperételnek nevezett élelmiszerek nem mindig voltak népszerűek.

homár paradicsom kép
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szuperételek megosztják a vásárlókat: míg egyesek úgy gondolják, az egész téma puszta marketingfogás, mások szívesen áldoznak több pénzt a kiemelkedően egészségesnek tartott élelmiszerekre.

A téma minden bizonnyal nem fekete és fehér, némi igazsága mindkét félnek lehet, hiszen még a valóban magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételek egy része is teljesen értéktelennek számított régen, vagy egyenesen veszélyesnek tartották a fogyasztásukat, ezért a mai népszerűségüket legalább részben a gasztronómiai trendek alakulásának is köszönhetik.

A szuperételek meglepő története

Ma már a felső társadalmi rétegek eledelének számít a homár vagy az avokádó, és igen kedvelt reggelinek számít a zabkása, de nem volt ez mindig így. Sőt a paradicsom és a quinoa története is okozhat meglepetést számodra.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük