Trágyáztak a homárral, mérgezőnek tartották a paradicsomot: 8 szuperétel furcsa története
A manapság szuperételnek nevezett élelmiszerek nem mindig voltak népszerűek.

- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »
- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »

- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A szuperételek megosztják a vásárlókat: míg egyesek úgy gondolják, az egész téma puszta marketingfogás, mások szívesen áldoznak több pénzt a kiemelkedően egészségesnek tartott élelmiszerekre.
A téma minden bizonnyal nem fekete és fehér, némi igazsága mindkét félnek lehet, hiszen még a valóban magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételek egy része is teljesen értéktelennek számított régen, vagy egyenesen veszélyesnek tartották a fogyasztásukat, ezért a mai népszerűségüket legalább részben a gasztronómiai trendek alakulásának is köszönhetik.
A szuperételek meglepő története
Ma már a felső társadalmi rétegek eledelének számít a homár vagy az avokádó, és igen kedvelt reggelinek számít a zabkása, de nem volt ez mindig így. Sőt a paradicsom és a quinoa története is okozhat meglepetést számodra.
(Képek: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- spenót
- környezetszennyezés