Adele 50 kilót fogyott a sirtfood diétával: mit eszik, és hogy mozog?

Adele sikeresen lefogyott a sirtfood diéta segítségével, ami hiába megengedő fogyókúra, szigorú szabályokkal rendelkezik.

adele
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hónapok óta Adele elképesztő átalakulásáról beszél a világ. Az énekesnő még májusban, a születésnapján posztolt egy fotót, ami jól mutatja, mennyit fogyott kitartó munkával és edzéssel. 

Természetesen a rajongók szeretete nem a külsején múlik, elért eredményével mégis tömegeket inspirál, hogy változtassanak életmódjukon.

Hogy fogyott le Adele?

Adele fogyása nagy valószínűséggel a sirtfood diétával sikerült. Erről az énekesnő nem nyilatkozott, de a környezetéből ez az információ szivárgott ki. A diéta amellett, hogy megengedi bizonyos, nem éppen fogyókúrásnak tartott finomság - például a bor és a csokoládé - fogyasztását, igen szigorú szabályokkal rendelkezik. Persze az énekesnő mozgott is: Pete Geracimo, híres HIIT-edző 2016 óta hetente kétszer foglalkozik a sztárral. A HIIT, magyarul magas intenzitású intervallumtréning rövid ideig tartó intenzív gyakorlatokból áll. A szálkásító edzés alatt végzett minden egyes mozdulatsort pár perces pihenő követ, majd újrakezdődik a folyamat.

Mégis, a súlyvesztés nagy részben a speciális étrendnek köszönhető, amelynek alapját  anyagcsere-serkentő ételek, az úgynevezett  sirtfoodok adják, melyek bővelkednek szirtuinaktivátorokban. A szirtuinok fehérjék, melyek nemcsak védenek a betegségek, gyulladások ellen, de egy 2013-as kutatás bebizonyította, hogy az anyagcsere-működést is befolyásolják, serkentik az izomnövekedést és a zsírégetést.

A sirtfood diéta

A sirtfoodok nem csak szirtuinfehérje-aktivátorokban, de antioxidánsokban is gazdagok, fogyasztásuktól a közérzet is javul. A szigorú étrend az első héten a bevitt energiamennyiséget napi 1000 kalóriára limitálja, ez a második héten már 1500 kalóriára növelhető. Mutatjuk, ez többek közt miből tevődhet össze.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük