9 laktató és isteni saláta, ami főfogásnak is beillik - Mutatjuk, hogy vidd az irodába
Apró változtatás, ami egy forintodba sem kerül, mégis feldobja majd a megszokott ebédedet.
Legyünk őszinték. Az unalomig használt salátásdobozban bevinni a megszokott salátát, majd szomorúan elfogyasztani az ebédünket a munkahelyi íróasztalnál enyhén szólva lohasztó tud lenni. Pedig egy apró változtatással máris sokat dobhatsz a napi ebédeden.
Mi lenne, ha műanyag doboz helyett befőttesüvegbe csomagolnád a salátaleveleket? Akár könnyű és frissítő salátára, vagy valami kiadósabbra vágysz, összegyűjtöttünk pár receptet, ami befőttesüvegben tárolva mutatós és finom társad lesz az ebédszünetben.
9 laktató és isteni saláta
Ezekhez a salátákhoz nincs más dolgod, mint összevágni, szükség esetén megfőzni vagy sütni a hozzávalókat, majd befőttesüvegbe rakni és összerázni! Az ízléses kinézet mellett ez egy kreatív módja a már nem használt üvegek újrahasznosításának.
Csirkés-csemegekukoricás
A grillezett csirke, a csemegekukorica, az uborka és a vegyes zöldségek tökéletes kombinációt jelentenek egy nyári salátához! Ehhez az összeállításhoz szinte bármelyik öntet jól passzol, de egy BBQ- vagy krémes chipotle szósszal nem lőhetsz mellé! Két-három ebédnyi salátához 20 dkg felkockázott csirkemell, 25 dkg kukoricakonzerv, 10 dkg sajt és szósz szükséges ízlés szerint.
Zöld istennő
Ebben a zöldségekben dúskáló salátában minden megtalálható, ami egy ebédhez kell: 150 gramm zöldbab, illetve zöldborsó, 1 db kaliforniai paprika, lila hagyma és paradicsom, továbbá olívabogyó és üvegenként 1 db keménytojás a fehérjetartalomért!
Mediterrán saláta
A feta sajt, a vegyes zöldségek, az uborka és a fehérhagyma tökéletes alapja egy könnyű és finom mediterrán salátának. Két adaghoz pakolj a befőttesüvegbe pár levél római és jégsalátát, 40 g madársalátát, rukkolát és szárított paradicsomot, pár szem koktélparadicsomot és olívabogyót.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Nyári gyümölcssaláta
Ha valami nassolnivalót pakolnál a befőttesüvegbe, készítsd el ezt a frissítő gyümölcssalátát! A mangó, a görögdinnye és az alma ízletes, édes, mégis egészséges módja annak, hogy egy kis C-vitaminhoz és D-vitaminhoz juss. 1 db banán, 1 db mangó, pár szelet görögdinnye és alma tökéletes kombináció, ha délután valami édeskés után sóvárognál.
Feta és dinnye?
A nyarat ezzel az egészséges és frissítő görögdinnye-feta-rukkola salátával tudod egy kicsit közelebb hozni. Tegyél hozzá egyszerű citromos-olívaolajos öntetet, és kész is az üdítő nyári saláta! Két személyre két nagy szelet görögdinnye felkockázva, két marék rukkola és 10 dkg összemorzsolt feta tökéletesen elég lesz.
Görög saláta
A klasszikusnak számító görög salátával nem lehet mellé lőni! A paradicsom, az olajbogyó, az uborka és a feta mellé önts előre elkészített kapros öntetet, de a lustábbak önthetnek rá olívaolajat is. Fűszerezd sóval, borssal, citrommal. Ettől az ebédtől garantáltan olyan érzésed lesz, mintha a Földközi-tenger mellett ebédelnél!
Csirke-uborka
Ha szereted a salátalevél ízét, akkor ez a csirke-uborka saláta tökéletes választás lesz a számodra. 10 dkg spenót, 25 dkg paradicsom, 10 dkg uborka, illetve 1 db grillezett citrompaprikás csirkemellel két napi ebédedet kipipálhatod. Ha mindezt meglocsolod citromos vinaigrette öntettel, - a kulináris élvezet garantált!
Mindent bele!
Egy plusz gyümölcs hozzáadásával remekül fel lehet dobni a salátaebéd egyhangúságát! Ne félj kísérletezni a különböző ízekkel és textúrákkal. Ebben a három adagnyi salátában megtalálható 400 g eper, 200 g áfonya, 100 g kesudió - vagy dió -, 360 g spenót, pár szem olajbogyó, 100 g uborka, 30 dkg csirke és két evőkanál napraforgómag is. A kísérletezés a maradékmentés szempontjából is jól járható út.
Édesburgonya-saláta
Ez a saláta nem a legkalóriaszegényebb, viszont tagadhatatlanul a leglaktatóbb! Két adaghoz a befőttesüvegbe tegyél körülbelül 500 g édesburgonyát, 1 db avokádót, ízlés szerint uborkát és babot, illetve 20 dkg koktélparadicsomot - végül pedig öntsd nyakon tahiniöntettel!
Olvass tovább - További 9 laktató saláta, ami a diétádba is belefér
A friss saláta az egyik legegészségesebb étel, elkészítésekor érdemes a fantáziánkra hagyatkozni, kiválogatni kedvenc egészséges hozzávalóinkat és kísérletezni.
9 laktató, kiegyensúlyozottan összeállított saláta, ami a fogyókúrába is belefér
Nézegess képeket!
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- fehérje
- egészséges étkezés