Napokig harsogóan friss marad a zacskós saláta, ha így tárolod: a spórolásban is segít ez az egyszerű trükk

Ezzel az egyszerű trükkel tovább marad friss a saláta, érdemes kipróbálni.

GettyImages-1430305468
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges étkezés igényel némi erőfeszítést az embertől: ha nem akar napközben elcsábulni a készételekre, feldolgozott finomságokra, akkor bizony előre kell készülnie. A saláta gyorsan összedobható, sokféleképpen elkészthető táplálék, az életmódváltók, diétázók kedvence.

A csomagolt, fogyasztásra kész salátakeverékek pedig még kényelmes megoldást is jelentenek. Ugyanakkor biztosan veled is előfordult már, hogy bevásároltál belőlük, majd nem használtad fel rögtön az egész csomagot, és rövid időn belül fonnyadt, nyálkás levelek néztek rád vissza a hűtőből, így az egészséges csemege a kukában landolt. A pazarlás különösen fájó tud lenni, érdemes kipróbálni a trükköt, ami segíthet az elkerülésében. 

Így tartsd frissen a salátát

Az egészséges táplálkozásra törekvők pontosan tudják, hogy a zacskós saláta mekkora kincs, jó, ha mindig van belőle otthon, hiszen több étkezést is meg lehet vele oldani. Igen ám, de az sem ismeretlen a számukra, hogy a boltban még gusztusos, friss csomagból néhány nap leforgása alatt még a hűtőben is kevéssé vonzó, rossz állagú és ízű, kidobásra érett termék lesz. Szerencsére azonban van egy egészen egyszerű tipp, ami segíthet, hogy tovább maradjanak harsogóan frissek a levelek. Így még spórolhatsz is, hiszen elkerülöd a felesleges pazarlást. 

A trükk annyi, hogy amint hazavitted  a megvásárolt salátát, nyisd ki a zacskót, és csúsztass be egy darab letépett papírtörlőt, majd jól zárd le a csomagot. A papírtörlő magába fogja szívni a nedvességet, ami miatt a levelek egyébként rothadásnak indulnának. A legjobb eredmény érdekében mindennap cseréld a papírtörlőt a zacskóban. 

A salátát átteheted zárható zacskóba vagy egy nagyobb, légmentesen záródó dobozba is. Mindkettőbe tegyél papírtörlőt is, a doboznál az aljába, a saláta alá és a tetejére is fektethetsz egy-egy darabot Nem árt, ha a csomagolás laza, és nem nyomódnak túlságosan össze a levelek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A vásárlásnál érdemes odafigyelni, hogy szemmel láthatóan friss salátát válassz. Ha már a boltban mutatkoznak rajta az elszíneződés, fonnyadás jelei, csak akkor vedd meg, ha még aznap vagy legkésőbb másnap felhasználnád. A zacskós salátából nem kifejezetten javasolt bespájzolni, annak ugyanis gyakran kidobás lesz a vége.

A zöldségeket, gyümölcsöket kifejezetten a nekik szánt fiókban ajánlott tartani. Fontos, hogy a dobozban ne legyenek vizes növények, ha mindenképp megmosnád a hűtőbe kerülés előtt, akkor ügyelj rá, hogy szárazra is töröld őket. Amennyiben van rá elég helyed, tartsd külön a zöldségeket és a gyümölcsöket, utóbbiak közül többnek a párolgása gyorsíthatja az érési és így a romlási folyamatokat is. 

Így ehetsz egyszerűen még több zöldséget

Válogatósabb gyermekek szülei olykor hihetetlen leleményességről tesznek tanúbizonyságot, ha a csemetéjük étkezéséről van szó. Mulatságos formákat raknak ki a zöldségekből és a gyümölcsökből, vagy épp süteményekbe rejtik őket. Felnőttként is frappáns ötletek állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy növeljük, és változatosabbá tegyük a zöldségfogyasztásunkat. 

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük