Igen erős a rákellenes hatásuk: 10 növény, ami segít megelőzni a daganatok kialakulását

Finomak és szuperegészségesek, ajánlott sokat fogyasztani belőlük.

petrezselyem

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A testi-lelki jóllét és az életmód rendkívül szoros kapcsolata már régóta közismert. Az egészséges életmód egyik legfontosabb alappillére a táplálkozás. Az, hogy mi kerül az ember tányérjára, jócskán meghatározza a fizikai állapotát. A napjainkban népbetegségeknek számító kórképek, így a szív- és érrendszeri megbetegedések, a diabétesz, valamint a daganatos elváltozások kialakulása is egyértelmű összefüggést mutat az étrenddel.

Ezekre a problémákra genetikai tényezők is hajlamosíthatnak, így előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy valaki a lehetőségeihez mérten mindent megtesz az egészsége megóvásáért, mégis szembe kell néznie a betegséggel. Ugyanakkor a szakemberek szerint a kockázat némi odafigyeléssel, ha szükséges, életmódbeli változtatással csökkenthető. A daganatos megbetegedések megelőzésében a szűrővizsgálatokon való részvétel mellett segíthet a rendszeres fizikai aktivitás, a kielégítő pihenés, a hatékony stresszkezelés, valamint a gyakran rákellenesnek is nevezett, egészséges tápanyagokban bővelkedő ételek gyakori fogyasztása.

Rákmegelőzésben segítő táplálékok

A zöldségekben nagy mennyiségben megtalálható antioxidáns hatású vegyületek, rostok, vitaminok és ásványi anyagok mind-mind segíthetnek az egészség megőrzésében. Az antioxidánsok a sejtöregítő szabad gyökökkel szembeni küzdelemben vesznek részt, a rostok egyebek mellett az emésztőrendszer megfelelő állapotának fenntartásáért felelnek, így kulcsfontosságú szerephez jutnak például a végbélrák rizikójának mérséklésében. Fontos megjegyezni, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, változatos táplálkozás az optimális testsúly megőrzését is támogatja, ami a rákos elváltozások szempontjából is lényeges, ugyanis az elhízás megnövelheti egyes daganattípusok, többek között a méh-, a hasnyálmirigy- és a menopauzán átesett nők esetében a mellrák kialakulásának kockázatát. A következő zöldségeket az egészség megőrzése és a daganatos kórképek prevenciója érdekében is ajánlott az étkezés rendszeres részévé tenni.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük