Ezeket idd rák ellen nyáron! 6 szupererős antioxidáns ital a szezonban
A feketeszeder- vagy az áfonyalevet vétek lenne kihagyni.

Dia


                        	A fekete szeder erős antioxidáns tulajdonságát a benne lévő  növényi festékanyagoknak - antocianin-tartalmának - köszönheti. Készíts rákellenes italt a következő módszerrel: turmixolj össze két marék szedret két deci vízzel.

A fekete szeder erős antioxidáns tulajdonságát a benne lévő  növényi festékanyagoknak - antocianin-tartalmának - köszönheti. Készíts rákellenes italt a következő módszerrel: turmixolj össze két marék szedret két deci vízzel.

Dia


                        	A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns vegyület adja, amely véd a rák ellen, támogatja a zsíranyagcserét, erősíti az immunrendszert, valamint szabályozza a sejtosztódást is. Nyáron mindenképpen szabadföldi paradicsomot válassz üvegházi helyett. Vásárolhatsz 100%-os paradicsomlevet is, de még jobb, ha magad facsarod ki otthon néhány paradicsom levét. Tudj meg többet a paradicsom egészségügyi hatásairól!

A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns vegyület adja, amely véd a rák ellen, támogatja a zsíranyagcserét, erősíti az immunrendszert, valamint szabályozza a sejtosztódást is. Nyáron mindenképpen szabadföldi paradicsomot válassz üvegházi helyett. Vásárolhatsz 100%-os paradicsomlevet is, de még jobb, ha magad facsarod ki otthon néhány paradicsom levét. Tudj meg többet a paradicsom egészségügyi hatásairól!

Dia


                        	A fekete áfonya rendkívül gazdag antioxidáns hatású antocianinokban - kékes-fekete színét is ezek a festékanyagok adják. Két marék áfonyát tégy a turmixgépbe, majd az így kapott levet szükség esetén hígíthatod egy-két deci vízzel. Az áfonyalé fogyasztása ajánlott rákmegelőzési céllal, valamint antibakteriális hatása miatt húgyúti fertőzés esetén is.

A fekete áfonya rendkívül gazdag antioxidáns hatású antocianinokban - kékes-fekete színét is ezek a festékanyagok adják. Két marék áfonyát tégy a turmixgépbe, majd az így kapott levet szükség esetén hígíthatod egy-két deci vízzel. Az áfonyalé fogyasztása ajánlott rákmegelőzési céllal, valamint antibakteriális hatása miatt húgyúti fertőzés esetén is.

Dia


                        	A brokkoli bővelkedik szulforafánban és indo-3-karbinolban - ezek a molekulák hatásosan lépnek fel a daganatos betegségekkel szemben. Vágj egy fél fej brokkolit apróbb darabokra, majd turmixold össze két deci vízzel - kevés fekete borssal ízesítheted. Tudj meg többet a brokkoliról!

A brokkoli bővelkedik szulforafánban és indo-3-karbinolban - ezek a molekulák hatásosan lépnek fel a daganatos betegségekkel szemben. Vágj egy fél fej brokkolit apróbb darabokra, majd turmixold össze két deci vízzel - kevés fekete borssal ízesítheted. Tudj meg többet a brokkoliról!

Dia


                        	A málna - más bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan - antocianin-tartalmának köszönheti antioxidáns hatását. Ezen kívül ellágsavtartalmából adódóan is rákellenes hatású. Két-három marék áfonya levét préseld ki gyümölcscentrifugával, majd szükség esetén hígítsd egy kevés vízzel. Korábbi cikkünkből a málnatea receptjét is megismerheted.

A málna - más bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan - antocianin-tartalmának köszönheti antioxidáns hatását. Ezen kívül ellágsavtartalmából adódóan is rákellenes hatású. Két-három marék áfonya levét préseld ki gyümölcscentrifugával, majd szükség esetén hígítsd egy kevés vízzel. Korábbi cikkünkből a málnatea receptjét is megismerheted.

Dia


                        	A cékla rákellenes hatását vörös festékanyagának, a betainnak köszönheti. Egy közepes méretű megtisztított céklagumót tegyél a gyümölcscentrifugába. Az így kapott levet hígíthatod egy kevés - legfeljebb két deci vízzel -, illetve adhatsz hozzá ízesítésként pár csepp citromot is. Tudj meg többet a növény egészségügyi hatásairól!

A cékla rákellenes hatását vörös festékanyagának, a betainnak köszönheti. Egy közepes méretű megtisztított céklagumót tegyél a gyümölcscentrifugába. Az így kapott levet hígíthatod egy kevés - legfeljebb két deci vízzel -, illetve adhatsz hozzá ízesítésként pár csepp citromot is. Tudj meg többet a növény egészségügyi hatásairól!

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: