Hogyan lehet megbirkózni a prosztatarákkal? A betegségről szóló könyv jár az érintetteknek

A prosztatarákban érintett férfiak számára térítésmentesen elérhetővé válik a betegségről szóló friss könyv.

prosztatarákos férfiak 2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

50 kérdés - 50 válasz a prosztatarákról címmel jelenik meg a napokban az a kötet, amelyet első kiadásban 3 ezer példányban tesznek elérhetővé ingyenesen országszerte a prosztatarákban érintett férfiak számára.

A kötet hét fejezetben tárgyalja a legfontosabb kérdéseket, amelyek egy prosztatarák diagnózisa után a betegben és a családtagjaiban felmerülhetnek. A könyv taglalja a kezelésekről szóló döntések hátterét, a műtét előtti és utáni teendőket, bemutatja a sugárterápia és a gyógyszeres kezelések jellegzetességeit. Önálló fejezet szól az áttétek kockázatáról és kezeléséről, a mellékhatások és szövődmények enyhítésének lehetőségeiről, valamint az életmódról és rehabilitációról is – tájékoztat B. Papp László, a könyv szerkesztője.

Ingyenes útmutató könyv

A kötet a Gyógyulj Velünk Egyesület kiadásában, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szakmai támogatásával jelenik meg, szakmai lektora prof. dr. Bodoky György és dr. Végh Éva. A könyv elérhető lesz az egyesületnél, a társ betegszervezeteknél, eljuttatják fővárosi és vidéki onkológiai és urológiai centrumokba is, hogy mindenhol ingyenesen hozzáférhessenek az érintettek.

Így néz ki a könyv borítója.
Így néz ki a könyv borítója.

A könyvbemutatót 2019. november 28-án 14 órától tartják Budapesten, a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház 1-es pavilonjában, pontos címe: Budapest, IX. kerület, Albert Flórián út 5-7. Az egyesületi napon átfogó képet adnak a prosztatarák mai kezeléséről és mindarról, mit tehetnek önmaguk a betegek a javulásuk érdekében.

Előadást tart dr. Bálint Péter urológus főorvos és dr. Vajdics Tímea onkológus, a prosztatarákos férfiak számára hasznos rehabilitációs tudnivalókat oszt meg Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, majd B. Papp László szerkesztő mutatja be az új kötetet. A rendezvény bárki számára nyitott, ingyenes, nem igényel előzetes regisztrációt sem, arra minden érdeklődőt várnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rákmegelőző, fiatalít, és tele van hasznos ásványi anyagokkal: 8 szupertáplálék, aminek a tányéron a helye

Képes összeállításunkban a kevésbé ismert szuperételeket és kiváló tulajdonságaikat mutatjuk be, és eláruljuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani például a macagyökérből, a tengeri moszatból vagy a spirulinából.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük