Ennél jobb immunerősítőt nem találsz: így kell szedni a probiotikumot megelőzésre
Erősítsd meg a szervezeted jótékony baktériumokkal!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az immunrendszer optimális működésének egyik alappillére az egészséges bélflóra, amely a bélben található mikroorganizmusok hatékony működésén múlik. Ha a bélflóra bármilyen okból kifolyólag károsodik, a sérülékeny szervezet nem képes felvenni a harcot a kórokozó baktériumtörzsekkel. Egyes probiotikus baktériumtörzsek ebben nyújtanak segítséget.

A probiotikumoknak megannyi jótékony baktériumtörzse létezik. A legismertebbek ezek közül az egyes Lactobacillus-, Bifidobacterium- és Streptococcus-törzsek, amelyek a tejsavas erjedésben vesznek részt például joghurtok vagy savanyú káposzta készítése során, de ide tartoznak az élesztőgombák is. Ezek a mikroorganizmusok segítenek a tápanyagok lebontásában és a vitaminképzésben is, ezért különösen fontos, hogy egyensúlyukat megteremtsd.

Mikor ajánlott a probiotikumkúra?

Vannak olyan helyzetek, amikor a bélflóra egyensúlya felborul. Ezt okozhatja akár az egyoldalú étkezés, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás, de akár egy megterhelő antibiotikumkúra is. Ez utóbbi esetben gyakran orvosi javaslatként is felmerül egy kiegészítő probiotikumkúra.

A probiotikus készítmények vény nélkül kaphatóak bármely patikában és gyógynövényszaküzletben, de hatásuk nagyban függ a tartalmazott baktériumtörzsektől, és egyes törzsek akár az antibiotikumok hatását is befolyásolhatják, ezért nem árt kikérni a háziorvos vagy gyógyszerész tanácsát, az alkalmazás céljához igazodva. Hasznos lehet betegséget követő felerősítésre, emésztési panaszok megszüntetésére vagy gombás fertőzések ellen is.

Probiotikum megelőzésre

A probiotikumok ugyanakkor nem csak akkor szedhetőek, amikor már nagy a baj, és a szervezet baktériumflórája teljesen felborult. Általánosan javasolt szedésük például vírusszezonban vagy a megpróbáltatásokkal teli időszakokban, így a téli hidegben is remekül javadra fordíthatod immunerősítő tulajdonságukat.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

A probiotikumok nagyon összetetten hatnak a szervezetben. Elsősorban a bélrendszerben lévő kórokozó baktériumtörzsek megtelepedését és növekedését akadályozzák a tápanyagok gyors feldolgozásával, illetve a falósejtek aktiválásával. Mindemellett támogatják az immunreakciókért felelős sejtek, a T-limfociták szaporodását is.

A probiotikum szedése

A probiotikus készítmények adagolása nagyban függ attól, hogy melyik baktériumtörzset tartalmazza, bár általánosságban csaknem mindegyikre igaz, hogy a túladagolás gyakorlatilag lehetetlen, hiszen a felesleges mennyiség távozik a szervezetből. Nincsenek káros mellékhatásai, hiszen a jelenlétük természetes az egészséges szervezetben.

A probiotikumok tabletta, por vagy folyadék formájában is megvásárolhatóak, ezek közül pedig javasolt a minél több baktériumtörzset tartalmazó készítményt választani. Ha megelőzésként szeretnéd alkalmazni, havonta legalább egy teljes héten át érdemes szedni, de ez szükség esetén akár hosszabb időtartamra is eltolható, hiszen a probiotikum nagy mennyiségben sem válik károssá. Az adagolás a készítmény tartalmától is függhet, ezért vedd figyelembe a betegtájékoztatót! A probiotikumok szedése étkezés közben javasolt.

Probiotikus hatású ételek

Bár a speciális készítmények jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák a probiotikus baktériumtörzseket, a kúra helyettesíthető vagy kiegészíthető élő kultúrát tartalmazó ételek fogyasztásával is. Kedvező hatású például a savanyú káposzta, a savanyított tejtermékek, mint például a kefir és az élőflórás joghurt, amelyet ezzel a recepttel akár házilag is elkészíthetsz.

A tejtermékekkel ugyanakkor vigyázz, ha a probiotikumkúrát antibiotikum szedése miatt kezded el, mivel azok jelentősen csökkenthetik a hatását: ilyenkor a gyógyszer bevételét követően legalább két órát javasolt várni a tejféleségekkel!

Ezt is szeretjük