Több ezer magyar hal bele, pedig időben észre lehetne venni a polipot

A szűrés 100%-os bizonyossággal mentheti meg az életed.

Polip és vastagbélrák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja. Előrehaladott rákbetegeknek minden hónap számít, ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrések fontosságát.

Sokkal kevesebben kerülnének az onkológiára, és sokkal kevesebb embernek lenne szüksége bármilyen onkológiai gyógyszerre, ha többeknél távolítanák el még a vastagbélrák kialakulása előtt a bélpolipokat. Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke erről és a vastagbélrákszűrés fontosságáról beszélt.

Az országos szűrőhálózat fontossága

Noha évek óta késik az államilag szervezett, országos a vastagbélrákszűrés, most már talán belátható időn belül elindul ez a speciális szűrőprogram. Minden hónap késlekedéssel újabb és újabb betegek százainak betegsége válik gyógyíthatatlanná.

Sajnos a betegek egy jelentős részénél már előrehaladott, áttétes stádiumban fedezik fel a vastagbélrákot. Az egyesület a korai felismerés mellett azért is küzd, hogy a gyógyíthatatlan betegek minden elérhető terápiához hozzáférjenek, és ezzel javuljanak az életfeltételeik.

Évente ötezer halál

Évente tízezren szembesülnek Magyarországon vastagbélrákkal, ötezren pedig meghalnak a betegség miatt. A halállal végződő esetek döntő többségében túl későn kezdődnek meg a kezelések. Ekkor a rosszindulatú áttétes folyamat már nem műthető, mert olyan nagy vagy olyan sok daganatos góc van a szervezetben. Az áttétes betegeknek az onkológiai kezelések egyre szélesebb tárháza adhat reményt - a betegség egyre hosszabb ideig kordában tartható, és az állapotrosszabbodás akár évekkel késleltethető.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Célzott onkológiai terápiák kellenek

A célzott onkológiai infúziós terápiák a daganatok vérellátását akadályozzák vagy a tumorok növekedési faktorait gátolják. Az orvosi eszköztár az utóbbi években különféle tablettákkal is bővült, amelyek akkor adhatnak még életidőt, amikor minden más lehetőség már kimerült.

Az új gyógyszereket tehát szakorvosi javaslatra, illetve a finanszírozó egyedi elbírálása alapján kaphatják meg a betegek. Az állami gyógyszerkasszának az egyébként igen költséges tablettás kezelések csak akkor járnak tényleges kiadással, ha hatásosnak bizonyulnak. Az egészségbiztosítónál akkor jelentkezik költség, ha az első két hónap után eredményes a terápia, és a kezelés folytatódik.

Képeken 7 dolog, ami szaporodásra készteti a rákos sejteket: kerüld el őket!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Újabb tablettás kezelések vannak kilátásban

Ma még nem tudják előre megjósolni, hogy az újabb tabletták kinél lesznek hatásosak, és kinél nem. Ha az első választás nem váltja be a reményeket, sajnos valószínűleg befejeződik minden daganatellenes terápia, és még a jó általános állapotú betegeknél sem lehet folytatni másik gyógyszerrel a kezelést.

Volt példa arra, hogy erre akkor sem adtak lehetőséget, ha addig a társadalombiztosításnak nem került pénzébe a tablettás kezelés, fogalmaz az elnök. Az egyesület viszont nem akar lemondani egyetlen betegről sem. Akinél a kezelőorvosok még látnak reális esélyt az élet méltó körülmények között való folytatására, annál a betegnél nem fordulhat elő, hogy kezelés nélkül hazaküldik az onkológiáról. Ez a Gyógyulj Velünk Egyesület határozott állásfoglalása.

Ezt is szeretjük