Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)
Ha kalciumkiegészítő, akkor aquamin! Az Oriflame legújabb étrend-kiegészítő tablettája kapcsán utánajártunk, hogyan is hasznosul pontosan a kalcium.

2100x1400 cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kalcium olyan esszenciális tápanyag, mely hozzájárul csontjaink erősségének megőrzéséhez. Mivel a szervezet nem termel kalciumot, azt teljes egészében külső forrásból kell biztosítani. Vagy táplálkozással, vagy étrend-kiegészítéssel, esetleg mindkettővel. 

Ami a táplálkozást illeti, az olajos magvak, különösen a szezámmag és a zöld levelű zöldségek - például spenót - számítanak a legjobb kalciumforrásnak, az étrend-kiegészítők közül pedig egyedülálló kompozíciójának köszönhetően az aquamin szívódik fel és hasznosul legkönnyebben a szervezetben. A Wellness by Oriflame legújabb étrend-kiegészítő tablettája is az aquamin hatásán alapszik.

Nem csoda: aquamin

Az aquamin egy vörös algából nyert, bioaktív, tengeri kalciumforrás. Teljesen természetes, több mint hetven nyomelemet tartalmaz, így 100%-ban biztosítja a csontok számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, hogy olyan magabiztosan élhesd az életed, ahogy azt eltervezted. Feltéve, hogy tényleg hasznosul! A kalcium felszívódását ugyanis több tényező befolyásolja. Ezek közül az egyik első és legfontosabb a D-vitamin.

D-vitamin: se többet, se kevesebbet!

A D-vitamin igazi kincs, hiszen többek közt a kalcium csontokba történő beépülését szabályozza. A vitaminok közül ugyanakkor a D-vitamin az egyik legkényesebb, amiből egyáltalán nem mindegy, ki mennyit fogyaszt. Hiányában szinte biztosan nem szívódik fel elég kalcium, míg túl nagy mennyiségben még a csontokból is felszabadítja a kalciumot. Vagyis nem jó a kevés, a túl sok viszont megárt.

Egészséges jelen, aktív jövő

Szerencsére létezik egy olyan, teljesen természetes étrend-kiegészítő, ami a minél hatékonyabb biohasznosulás érdekében az egyedülálló aquamin összetevőt és az optimális mennyiségű D-vitamint is tartalmazza. A Wellness by Oriflame étrend-kiegészítő tabletta természetes ásványi forrásból származó kalciummal és D-vitaminnal. 

„Szedésével egyszerűen biztosíthatom a szervezetem számára szükséges kalciumot, és tudom, hogy a hozzáadott D-vitamin segít egyensúlyban tartani a kalciumszintemet. Így fiatalon is aktívabb életet élhetek, és az időskori csonttöréseket is megelőzhetem” - magyarázza Weisz Fanni, az Oriflame szépségnagykövete. Ehhez persze nem elég az okos étrend-kiegészítés. A sok mozgás és az egészséges életmód ugyanígy elengedhetetlen.

Gondoltad volna, hogy már egyetlen adag kávé 100 milligrammal növeli meg a napi kalciumszükségletet? És ehhez adódik hozzá a dohányzás, az alkohol és a cukros üdítők fogyasztása. Sőt, magas foszfortartalmuk miatt még az állati eredetű fehérjék is gátolják a kalcium beépülését. „Szóval egyetek sok nyers zöldséget, kiránduljatok nagyokat a szabadban, és figyeljetek a kalciumpótlásra!” - tanácsolja mosolyogva Fanni.

Ezt is szeretjük