Segítik az emésztőszervek működését: 9 jótékony mozgásforma, ami IBS-sel is ajánlott
Egyes mozgásformák bélbetegséggel is ajánlottak, mivel kímélően mozgatnak át, és segítik az emésztést.

pilates
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emésztőrendszeri panaszok egyik gyakori kiváltó oka az irritábilisbél-szindróma, mely nem szervi eredetű, puffadással, görcsökkel, székrekedéssel vagy hasmenéssel járó probléma.

Az IBS kezelésében elsődleges fontosságú a tudatosan kialakított, bélrendszert kímélő és az emésztést támogató étrend, ám az életmódváltásban a megfelelő mennyiségű, nem túlságosan megerőltető mozgás is szerepet kaphat.

Mozgás IBS-sel

A kímélő mozgásformák enyhítik a tüneteket, és megelőzik az állapotromlást IBS és más bélbetegségek esetén is. Mivel sok IBS-sel küzdő embert érintő probléma a hosszabb távú futást követő hasmenés, a leginkább számukra azok a sportok ajánlottak, amelyeket tetszés szerint a saját erőnlétükhöz és állapotukhoz igazíthatnak. 

Ahhoz, hogy a mozgás közben fellépő gyomor- és bélpanaszokat megelőzze az ember, néhány tanácsot érdemes megszívlelni. A sportolás előtt két órával nem ajánlott enni, kerülni kell a koffeines és a forró italokat, a zsíros és a puffasztó ételeket. A szervezet reakcióit figyelve érdemes azt is kitapasztalni, mikor esik legjobban a mozgás, mikor a legnyugodtabb az emésztőrendszer.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük