Ez a legkritikusabb dátum: ilyenkor adják fel a legtöbben a fogyókúrát
Előzd meg!
Nem csak a kitartáson múlik a fogyókúra, tervezz velünk! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek eljön az a pont, amikor legszívesebben felhagyna az önsanyargató diétával, az állandó éhségérzettel, és mikor jobban esne pihenni, mintsem elindulni futni. Hogy mikor jön el ez a pont, és hogyan tudod átvészelni? Eláruljuk!

A legtöbb nőben nem is tudatosul, hogy a menstruációja előtti egy-két nap a legkritikusabb dátum a fogyókúra szempontjából. Ilyenkor ugyanis megnő az étvágy, ami ráadásul fáradságérzéssel párosul. Sokan ilyenkor ellenállhatatlan vágyat éreznek az édességek iránt és reflexből a csokik után nyúlnak.

De mit tehetsz, hogy legyőzd ezeket a tüneteket és kellő akaraterővel vészeld át a menzesz környékén jelentkező kísértéseket?

1. Menzesznaptár

Vezesd pontosan a menstruációdat, hiszen ha követed a ciklusod, tudni fogod, hogy mikor közeleg a veszélyes nap és kellőképp felkészülhetsz rá lélekben és gyakorlatban egyaránt.

Kövesd ciklusodat a Femina mobilapplikációjával!

Töltsd le te is az applikációt Androidra, iPhone-ra vagy Windows Phone-ra!

A Femina és az Algoflex-M közös fejlesztésében kialakított okosnaptárat arra terveztünk, hogy minél könnyebben rögzíthesd a menstruációddal kapcsolatos adatokat: hogy mettől meddig tart a menzeszed, hogy csúszkál-e, hogy mikor kell nőgyógyászhoz menned, hogy történik-e olyan változás, ami befolyásolja tested működését.

De még azt is könnyebben kikalkulálhatod majd, mikor kell felkészülnöd az édesség kísértésére, hogy a fogyókúrád sikeres lehessen.

2. Tudatos táplálkozás

A szervezeted nem véletlenül kívánja a több és energiában gazdagabb táplálékot a menstruációd közeledtével, mivel a vérzéssel energiát vesztesz a rákövetkező napokban. De ahelyett, hogy a tábla csoki után nyúlnál, tervezd meg ennek az időszaknak az étrendjét.

Kicsit lazíts a diétán, hogy ne gyengülj le túlságosan, és készíts magadnak egészséges finomságokat: paleo sütit, gyümölcssalátát, vagy bármit, ami kielégíti az édes íz és a nagyobb energia bevitel utáni vágyadat, miközben illeszkedik a diétád behatárolta étrendbe is.

3. Görcsoldók

Ha a megfelelő táplálkozásról gondoskodtál, az már fél siker ahhoz, hogy ilyenkor is el tudj menni edzeni, hiszen nem érzed majd magad kimerültnek. A másik lépés, amit ennek érdekében meg kell tenned, az a görcsoldás. Ha nem fáj a hasad, akkor nem akarsz majd összekucorodva egész este a fotelben üldögélni. Javasoljuk próbálj ki különböző görcsoldó módszereket, hogy megtaláld azt, ami számodra a legjobban működik.

4. Kerüld a tükröket

A legtöbb nő közvetlenül a menstruációja előtt és alatt még annyira sem elégedett önmagával, mint a hónap többi időszakában. Ezt is tudatosítsd magadban, ahogy közeleg a menzeszed, és ne ilyenkor ácsorogj a tükör előtt, hogy vajon látszik-e már rajtad a fogyókúrád eredménye. Légy türelmes saját magaddal szemben és várj egy hetet az ellenőrző művelettel: hordj kényelmes, laza ruhákat és egy kicsit kerüld a tükröket.

Ezt is szeretjük