8 hétköznapi táplálék mellrák ellen
A brokkoli és a szója segít elkerülni az emlődaganat kialakulását.

Dia

 	Keresztesvirágzatúak 	Egy mezőgazdasági és táplálkozástudományi kutatásokkal foglalkozó szervezet – az Institute of Food Research – vizsgálatai szerint a keresztesvirágzatúak emésztése során egy úgynevezett AITC nevű vegyület szabadul fel a szervezetedben. Ez az enzim pedig hatékonyan pusztítja a rákos sejteket. Fogyassz minél több brokkolit, karfiol, káposztát. 	Kapcsolódó cikk: 	Toplistás rákellenes táplálékok »

Keresztesvirágzatúak

Egy mezőgazdasági és táplálkozástudományi kutatásokkal foglalkozó szervezet – az Institute of Food Research – vizsgálatai szerint a keresztesvirágzatúak emésztése során egy úgynevezett AITC nevű vegyület szabadul fel a szervezetedben. Ez az enzim pedig hatékonyan pusztítja a rákos sejteket. Fogyassz minél több brokkolit, karfiol, káposztát.

Kapcsolódó cikk:
Toplistás rákellenes táplálékok »

Dia

 	Szója 	A mellrák ösztrogénfüggő daganat. A szójatermékekben lévő izoflavonoidok olyan enyhe ösztrogénszerű hatással bíró vegyületek, melyek megakadályozhatják a mellrák kialakulását. A tudományos kutatások szerint érdemes szójalisztet használnod, de a tofu és a szójatej is hasznos lehet a megelőzés szempontjából.

Szója

A mellrák ösztrogénfüggő daganat. A szójatermékekben lévő izoflavonoidok olyan enyhe ösztrogénszerű hatással bíró vegyületek, melyek megakadályozhatják a mellrák kialakulását. A tudományos kutatások szerint érdemes szójalisztet használnod, de a tofu és a szójatej is hasznos lehet a megelőzés szempontjából.

Dia

 	Citrusfélék 	A mandarin, a narancs, a citrom vagy a grépfrút gömbölyű alakja mintha a mellet szimbolizálná. A formai hasonlóság nem véletlen: a citrusfélék fogyasztása egészségügyi szempontból pozitív hatással van a mell mirigyállományára, valamint nyirokrendszerére. Emellett magas C-vitamin- és tangeretin nevű flavonoidtartalmuknak köszönhetően segítenek megelőzni a mellrák kialakulását. 	Kapcsolódó cikk: 	3 dolog, ami bizonyítottan növeli a mellrák kockázatát »

Citrusfélék

A mandarin, a narancs, a citrom vagy a grépfrút gömbölyű alakja mintha a mellet szimbolizálná. A formai hasonlóság nem véletlen: a citrusfélék fogyasztása egészségügyi szempontból pozitív hatással van a mell mirigyállományára, valamint nyirokrendszerére. Emellett magas C-vitamin- és tangeretin nevű flavonoidtartalmuknak köszönhetően segítenek megelőzni a mellrák kialakulását.

Kapcsolódó cikk:
3 dolog, ami bizonyítottan növeli a mellrák kockázatát »

Dia

 	Búzacsíraolaj 	A búzacsíra az egyik legbiztosabb természetes E-vitamin-forrás, két evőkanál olaj körülbelül 40 mg-ot tartalmaz ebből a létfontosságú vitaminból. Számos kutatás rámutatott, hogy az E-vitamin segít a hormonháztartás egyensúlyának megtartásában, ezáltal pedig segít megelőzni a hormonfüggő mellrák kialakulását. 	Kapcsolódó cikk: 	Rákellenes, immunerősítő és bőrszépítő - Mi az? »

Búzacsíraolaj

A búzacsíra az egyik legbiztosabb természetes E-vitamin-forrás, két evőkanál olaj körülbelül 40 mg-ot tartalmaz ebből a létfontosságú vitaminból. Számos kutatás rámutatott, hogy az E-vitamin segít a hormonháztartás egyensúlyának megtartásában, ezáltal pedig segít megelőzni a hormonfüggő mellrák kialakulását.

Kapcsolódó cikk:
Rákellenes, immunerősítő és bőrszépítő - Mi az? »

Dia

 	Halfélék 	A szelén serkenti az immunsejtek és különösen az NK-sejtek - angolul natural killer, vagyis természetes ölősejtek - működését. Ezek feladata, hogy a szövetekbe jutva elpusztítsák a fertőzött, illetve tumoros sejteket. Emellett a szelén felerősíti a test antioxidáns mechanizmusait is. Sok szelént tartlamaznak a halak, a kagylófélék, illetve a belsőségek is. 	Kapcsolódó cikk: 	Toplistás rákellenes táplálékok »

Halfélék

A szelén serkenti az immunsejtek és különösen az NK-sejtek - angolul natural killer, vagyis természetes ölősejtek - működését. Ezek feladata, hogy a szövetekbe jutva elpusztítsák a fertőzött, illetve tumoros sejteket. Emellett a szelén felerősíti a test antioxidáns mechanizmusait is. Sok szelént tartlamaznak a halak, a kagylófélék, illetve a belsőségek is.

Kapcsolódó cikk:
Toplistás rákellenes táplálékok »

Dia

 	Tej 	Egyes kutatások szerint a magas kalciumbevitel jelentősen csökkentheti a mellrák kockázatát. Sok kalcium található a tejtermékekben, a lazacban, a mandulában. Ezek helyett – szükség esetén – ezer-kétezer milligrammnyi kalciumpótlás is megfelelő lehet. 	Kapcsolódó cikk: 	A kalciumhiány tünetei »

Tej

Egyes kutatások szerint a magas kalciumbevitel jelentősen csökkentheti a mellrák kockázatát. Sok kalcium található a tejtermékekben, a lazacban, a mandulában. Ezek helyett – szükség esetén – ezer-kétezer milligrammnyi kalciumpótlás is megfelelő lehet.

Kapcsolódó cikk:
A kalciumhiány tünetei »

Dia

 	Lenmag 	A len kiváló lignánforrás. Ez a vegyület képes megelőzni és lassítani az ösztrogénfüggő daganatok növekedését. Vásárolj lenmagos kenyeret, vagy keverj lenmagot a reggeli müzlibe. Sok lignánt tartalmaz még a napraforgómag, a mogyoró és a kesudió. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a lenmagot székrekedés és fekély ellen! »

Lenmag

A len kiváló lignánforrás. Ez a vegyület képes megelőzni és lassítani az ösztrogénfüggő daganatok növekedését. Vásárolj lenmagos kenyeret, vagy keverj lenmagot a reggeli müzlibe. Sok lignánt tartalmaz még a napraforgómag, a mogyoró és a kesudió.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a lenmagot székrekedés és fekély ellen! »

Dia

 	Paradicsom 	A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns karotinszármazék adja. A legtöbb likopint a szabadföldi paradicsom tartalmazza, az üvegházban érlelt - illetve bármilyen más zöldség, gyümölcs - jóval kevesebbel büszkélkedhet. A vegyület nem csak rákos betegségek ellen nyújt védelmet, hanem támogatja a zsíranyagcserét, erősíti az immunrendszert, valamint szabályozza a sejtosztódást is. 	Kapcsolódó cikk: 	Így fogyaszd a paradicsomot rák és szívbetegség ellen! »

Paradicsom

A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns karotinszármazék adja. A legtöbb likopint a szabadföldi paradicsom tartalmazza, az üvegházban érlelt - illetve bármilyen más zöldség, gyümölcs - jóval kevesebbel büszkélkedhet. A vegyület nem csak rákos betegségek ellen nyújt védelmet, hanem támogatja a zsíranyagcserét, erősíti az immunrendszert, valamint szabályozza a sejtosztódást is.

Kapcsolódó cikk:
Így fogyaszd a paradicsomot rák és szívbetegség ellen! »

Ezt is szeretjük
Fotó: