Ne dobd ki a szárát és a levelét: 10 növény, aminek a maradéka a legegészségesebb
Egyre nagyobb divat a pazarlásmentes főzés: pár ötlettel a szárat és a leveleket is felhasználhatod.

A konyhában egy nagyobb ebéd vagy zöldséges vacsora elkészítésekor tetemes mennyiségű hulladék keletkezik, ami végül többnyire a kukában landol. Pedig egy kis találékonysággal ez is felhasználható.
Sok esetben a zöldségek, gyümölcsök legértékesebb részeit hajítja az ember a szemétbe, ami tele van vitaminnal és a szervezet számára hasznos ásványi anyaggal.
Maradékok felhasználása
Ha te is pazarlás nélkül szeretnél főzni, nemcsak a megmaradt, kész ételeket hasznosíthatod újra, de akár a zöldségek héját, szárát, levelét is. Dinnyehéjból savanyúság, céklalevélből saláta készülhet, de a sort még sokáig lehetne folytatni.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- egészséges
10 zöldség és gyümölcs, amit ne hámozz meg: a héjuk a legegészségesebb

- egészséges
- fáradtság
10 étel, ami pótolja a káliumot: csökkentik a vérnyomást és a fáradékonyságot

- magnézium
- ásványi anyag