Magas vérnyomásra és menopauzára is jó a pár száz forintos csodamag: reggel és este fogyassz belőle
A magvak fogyasztása segíti az emésztőrendszert, és a szív egészségét is védi.

mag-cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szupermarketek és a bioüzletek polcain sorakoznak a különböző színű, nagyságú és formájú magocskák, amelyeknek különösen kedvező élettani hatásaik vannak a szervezetre nézve, hiszen nemcsak kiemelkedően magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, de fehérjékben, esszenciális zsírsavakban, enzimekben és rostokban is bővelkednek, így elősegítik az emésztőrendszer optimális működését, valamint segíthetnek betegségek kialakulásának megelőzésében is.

A magvaknak számos pozitív hatása van a szervezetre nézve, azonban fontos megjegyezni, hogy sajnos nincsenek olyan magvak, melyek tápanyagtartalmát ne viselnék meg a különböző pörkölési eljárások és hőkezelések. Egyes hőkezelt magvakban méreganyagok szabadulhatnak fel, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk pedig ennek következtében csökken, így ajánlott natúran fogyasztani őket salátákban, joghurtban, müzliben, levesekben.

Az egészséges magvak hatásai

Ha igazán egészséges és tápláló rágcsálnivalót szeretnél, akkor a következő jótékony hatású magvak bármelyike nagyszerű választás lehet a számodra. Mutatjuk, melyik mire jó!

(Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük