Ezek a legegészségesebb ételek, amiket a japánok fogyasztanak: a hosszú életük titka a táplálkozásban rejlik

A japánoknál a születéskor várható élettartam kifejezetten magas, ebben fontos szerepet játszhat az étrendjük is.

japán ételek

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ országait a születéskor várható életkor alapján rangsoroló listákon Japán rendre igen előkelő helyen szerepel. A Wordometer szerint a japánoknál jelenleg 85,03 év a születéskor várható élettartam, ezzel másodikak az összesítésben. 

A szigetországhoz tartozik a halhatatlanok szigete elnevezést is kiérdemlő Okinava, ahol a lakók nagy része megéri a száz évet. A kutatókat érthető módon rendkívül foglalkoztatja a japánok hosszú életének titka. Magyarázatként több elmélet is akad, az egyik a kiegyensúlyozott, változatos étrend szerepét hangsúlyozza.

Legegészségesebb japán ételek

A japánoknál nem kifejezetten jellemző a számos egészségügyi probléma rizikótényezőjét jelentő elhízás, ez több dolognak is köszönhető. A szigetország lakói számára fontos a testmozgás, és a túlevést is tudatosan próbálják elkerülni, erre utal a népszerű mondásuk is („hara hachi bun me”), ami arra figyelmezteti őket, hogy csak addig egyenek, amíg 80 százalékban jól nem laktak. A hagyományos japán konyhának számos rendkívül egészséges fogása van, ellenben ritka szereplő az étrendben a szív- és érrendszeri betegségekkel összefüggésbe hozott vörös hús.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük