Amikor a húsevés rohamszerű ízületi fájdalmakat okoz: 10 kímélő fogás köszvénnyel élőknek
A köszvényes betegek diétájában sok a tiltólistás alapanyag, de még így is lehet finom fogásokat találni.
A köszvénybetegséget a szervezetben felhalmozódó húgysav okozza, mely az ételekben található, purin nevű vegyület lebomlásakor keletkezik. A normális, 1 gramm körüli húgysavszint a betegség esetén akár több tízszeresére növekedhet.
A kezeletlen köszvény eleinte rohamszerű ízületi fájdalmakhoz vezet, melyek egyre gyakoribbá válhatnak, majd az ízületek súlyos károsodást szenvedhetnek, később pedig a probléma akár veseelégtelenséget is okozhat, ezért nagyon komolyan kell venni a gyógyszeres kezelés mellett előírt diétát.
Köszvénydiéta
A szigorú diéta célja a húgysavszint csökkentése, mely a magas purintartalmú ételek minimálisra szorításával érhető el. Köszvényesek számára tiltólistás csaknem minden húsáru, szigorúan beleértve minden feldolgozott húsételt is, de a halakat, az élesztővel készült vagy cukros ételeket és a legtöbb hüvelyest sem javasolt fogyasztani.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- magas vérnyomás
- szívbetegség