Kalóriaszegény, mégis laktató köretek krumpli és rizs helyett: tele vannak rostokkal
Sokan köret gyanánt krumplit és rizst esznek, pedig még számos alternatíva létezik, amit érdemes kipróbálni.
Nagyon egyhangúvá válhatnak az étkezések, hogyha a főfogás mellé köretként állandóan rizs vagy krumpli készül. Ezek sem egészségtelen élelmiszerek, de gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, amitől kevesebb ideig tart a jóllakottság érzése.
A rizs glicintartalma miatt, a krumpli pedig a benne lévő rezisztens keményítő miatt támogatja a fogyást - ez utóbbi akkor nő meg a burgonyában, hogyha fogyasztás előtt lehűtik. Ebből is látszik, hogy egészséges köretekről van szó, de a kiegyensúlyozott étrendnél törekedni kell a változatosságra.
Köretek krumpli és rizs helyett
Szerencsére megannyi zöldség szolgálhat tökéletes helyettesítőként, egyszerű őket elkészíteni, és tele vannak rostokkal, vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal is. A képnézegetőben található receptek közül mindenki megtalálhatja a számára ideális választást, de akár többet is kipróbálhatsz köret gyanánt, hogy megsokszorozd a napi rostbevitelt.
Olvass tovább: 8 szénhidrátszegény, de laktató köret tészta helyett
Vannak olyan szénhidrátszegény köretek, melyekkel könnyedén helyettesíthető a tészta.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)