Megdöbbentő! Több a baktérium a táskádban, mint a WC-ülőkén
A rendszeres kézmosás mellett olykor a táskát is fertőtleníteni kell, ha megelőznéd a fertőzéseket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt már tudjuk, hogy a nap során gyakran kézbe vett mobiltelefonokon nem kevés baktérium tanyázik.

Egy új tanulmány szerint azonban a női táskák is veszélyes kórokozóforrások lehetnek. A szakértők szerint minden ötödik női táskán bújnak meg olyan baktériumok, melyek károsak lehetnek az emberi egészségre nézve - írja a DailyMail.

Veszélyes bőrtáskák

Az Initial Washroom Hygiene vállalat vizsgálatai során bebizonyosodott, hogy különösen a bőrtáskákon tanyázhat sok veszélyes mikroorganizmus. Ezek szivacsos szerkezetükből adódóan ideális terepet jelentenek a baktériumok szaporodásához.

- A kézitáskák a nap során rendszeresen kapcsolatba kerülnek a kézzel és különböző felületekkel, így igen magas annak a kockázata, hogy baktériumok rajtuk keresztül terjedjenek - mondja Peter Barratt, az Initial Washroom Hygiene műszaki menedzsere.

Kézkrém - mint potenciális kórokozóforrás

A szakemberek megvizsgáltak a táskák tartalmát is, melynek során bebizonyosodott, hogy a kézkrém a kézitáska legpiszkosabb eleme - több baktériumot tartalmazhat, mint egy átlagos WC-ülőke.

A rúzst és a szempillaspirált valamivel kevésbé találták veszélyesnek. Ennek oka vélhetően az, hogy míg a kézkrémet szinte bárhol előveheted - akár egy tömegközlekedési eszközön is -, addig a sminkeszközök használatához többnyire mosdó, illetve tükör szükséges. Ily módon, utóbbiakon kevesebb baktérium tapad meg.

Rendszeres tisztítás

A vizsgálat üzenete, hogy érdemes rendszeresen fertőtlenítened a kézitáskádat, valamint a kezedet is. Erre a célra ma már számos remek antibakteriális törlőkendőt és gélt használhatsz, amelyek segítenek megakadályozni a kórokozók terjedését.

Veszélyes lehet a munkahelyi konyha

Az Initial Washroom Hygiene vizsgálata nem csupán a kézitáskákra, hanem a munkahelyi környezetre is kiterjedt. A szakértők azt találták, hogy a vizsgált munkahelyi konyhák felénél veszélyesen magas volt a coliform baktériumok száma.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Ezek a kórokozók önmagukban jellemzően nem okoznak betegséget, de jelenlétük azt mutatja, hogy más, ürülékből származó mikroorganizmusok is jelen lehetnek az adott helyszínen, amelyek emésztőrendszeri megbetegedésekhez vezethetnek. Elsősorban a hűtőszekrény fogantyúja, valamint a mikrohullámú sütő gombjai és fogantyúja számít potenciális kórokozóforrásnak a munkahelyi konyhában.

Ezt is szeretjük