Képek! A 7 legerősebb tavaszi lúgosító

Ezeket edd, ha elsavasodott a szervezeted

Néhány friss zöldség beiktatásával könnyen lúgosíthatod a tested.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy a szervezeten belül zajló kémiai folyamatok zökkenőmentesen működjenek, sejtszinten kiegyensúlyozott sav-bázis egyensúlyra van szükség. Ha túl sok savasító élelmiszert fogyasztasz, valamint elhanyagolod a testmozgást, az egyensúly a savas irányba mozdul el, ami számos egészségügyi probléma számára teremt megfelelő alapot. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerj meg néhány olyan friss, tavaszi zöldséget, mely segít tested lúgosításában.

A snidling illóolajai jó hatással vannak az emésztésre, csökkentik a vér koleszterinszintjét, és lúgosítják a szervezetet.

A spenót nem csupán vérszegénység ellen jó, hasznos vegyületeivel szervezeted sav-bázis egyensúlyát is segít helyreállítani.

Ha kedveled a retek enyhén csípős, kicsit fanyar ízét, jó hírünk van: a tavaszi növény nem csupán finom, de illóolajai lúgosítják is a testet.

A zeller amellett, hogy negatív kalóriás, és előmozdítja a fogyókúrádat, kiváló fegyver az elsavasodás ellen is.

A sóska savanykás íze nem jelenti, hogy a zöldség savasítaná a szervezeted. Épp ellenkezőleg: bázikus élelmiszer.

A paradicsom a benne található likopinnak köszönhetően segít megelőzni a rákot. Emellett a sav-bázis háztartásodat is kiegyensúlyozza, ráadásul nagyon finom.

A cukkini május végétől már megterem a konyhakertekben. Fogyasztása melegen ajánlott, ha anyagcserédet szeretnéd felpörgetni, illetve lúgosítanád a szervezeted.

Melyik étel lúgosít jobban?

Töltsd ki képes kvízünket, és kiderül, tudod-e, mely ételek bírnak a legjobb lúgosító hatással.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük