8 nő előtte-utána fotókon: megmutatták az erősítő és a kardioedzés közötti különbséget

Az álomalak elérése érdekében nem mindegy, milyen mozgásformát választ az ember.

cover-ok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki életmódváltásra adja a fejét, annak elsősorban a táplálkozási szokásain kell változtatni. Tartós fogyás csak akkor érhető el, ha kalóriadeficitet teremt, azaz kevesebb energiát visz be a szervezetébe a nap folyamán, mint amennyit elhasznál.

A kalóriadeficit megteremtése mellett a mozgás is kulcsfontosságú az álomalak elérésében, ugyanakkor sokan nem tudják, milyen mozgásformát válasszanak. A zsírégetés egyik hatékony módja a kardiózás, ide tartozik például a tempós gyaloglás, a futás, a biciklizés vagy az úszás. Mégis ahhoz, hogy az ember ne csak a zsírpárnáktól szabaduljon meg, de mindeközben tónusos, formás alakja is legyen, kevés az ilyen jellegű edzés.

Melyik formálja szebben az alakot?

Ha a cél a feszes, tónusos alak elérése, érdemes erősítő vagy súlyzós gyakorlatokat beiktatni a kardioedzések közé. A súlyzós gyakorlatok növelik az izomerőt, és minél több izma van valakinek, annál gyorsabb az anyagcseréje, annál jobban képes a test felhasználni a bevitt energiát és tápanyagokat, ezáltal több kalóriát égethet el, és gyorsabban fogyhat.

Nyolc nő előtte-utána fotókon mutatta meg, hogyan változott át a teste, miután a kardióról erősítő edzésre váltott.

Borító- és ajánlóképek: Instagram

Ezt is szeretjük