10 étel, ami pótolja a káliumot: csökkentik a vérnyomást és a fáradékonyságot
Természetes forrásból pótolható a szükséges napi mennyiség.
A kálium az emberi szervezet számára nagyon fontos ásványi anyag, melynek pótlásáról azonban viszonylag kevés szó esik a mindennapokban. A szükséges mennyiség bevitele csökkenti a vérnyomást, ezzel együtt a szívroham kockázatát, erősíti az izmokat, és segít a fáradtság legyőzésében is.
Kutatások mutattak rá, hogy a szív- és érrendszeri problémákat nem önmagában a túlzott nátriumfogyasztás okozza, hanem a kálium és a nátrium arányának felborulása. Míg utóbbi nagy mennyiségben kerül a szervezetbe a sós ételekkel, előbbit inkább a zöldségekkel és gyümölcsökkel lehetne pótolni.
Káliumban gazdag ételek
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által elfogadott ajánlott beviteli érték káliumból 2000 milligramm. Természetes forrásból túladagolni gyakorlatilag lehetetlen, napi 17 600 milligramm alatt nincs negatív hatással a szervezetre.
A káliumot az egészséges ember számára nem kell tablettákkal bevinni, a változatos, zöldségekben gazdag étrend ugyanis kellő mennyiségben tartalmazza azt. Mutatunk néhány finom ételt, melyet káliumtartalma miatt is érdemes fogyasztani.
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- magnézium
- ásványi anyag