Házi müzliszelet egyszerűen

Ha nem kedveled az előre csomagolt változatot, akkor készítsd el te magad az ízlésednek megfelelően! Isteni tízórai!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a természetes híve vagy, és fontos számodra az, mi kerül a szervezetedbe, akkor készíts házi müzliszeletet. A sokszor cseppet sem organikus alapanyagokból készült bolti változattal ellentétben ez csupa egészséges alapanyagot tartalmaz, ráadásul pillanatok alatt megvan, és ha gyors éhségcsillapítóra van szükség, tökéletes választás.

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya
  • 5 dkg dió
  • 3 evőkanál búzapehely
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál hántolt napraforgómag
  • 1 evőkanál méz
  • egy evőkanál házi lekvár

Elkészítés ideje:

20 perc plusz körülbelül másfél óra, míg megdermed.

Elkészítés módja:

A mazsolát áztasd be öt percre, majd hagyd lecsepegni, és aprítsd fel. A napraforgómagot és a diót daráld le, majd a mazsolával, a búza- és zabpehellyel, valamint a szezámmaggal keverd össze. Add hozzá a felolvasztott mézet, illetve egy evőkanálnyi lekvárt, és gyúrd össze a masszát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és 1,5 cm vastagon simítsd bele egyenletesen a müzlikeveréket. Vágd el akkora szeletekre, amekkorákat végeredményként szeretnél, majd tedd be a hűtőbe, és amikor megszilárdult, újból menj végig a késsel a bevágott részeken. Ízlésed szerint mogyoróval, étcsokoládé-darabokkal vagy éppen aszalt sárgabarackkal, szilvával, sőt, friss gyümölcsdarabokkal is készítheted.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük