Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Fontos, hogy immunrendszerünket egészséges táplálkozással támogassuk, ehhez pedig halfogyasztásunknak is az ajánlott mennyiség alapján kell alakulnia.

cover (1).png
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hidegebb hónapokban különösen fontos az immunrendszert egészséges táplálkozással is támogatni. Ezáltal pedig a megfelelő mennyiségű vitamin- és ásványianyag-tartalmat vigyük be szervezetünkbe, hogy az gond nélkül tudja felvenni a harcot az influenzával és a különböző vírusokkal.

A tudatos étrendhez elengedhetetlen, hogy halfogyasztásunk is az ajánlott mennyiség alapján alakuljon. Nem csupán sütve, rántva, panírozva tudjuk fogyasztani a halakat, de akár halpástétomokkal is be lehet vinni a szükséges vitaminokat a szervezetbe.

Ősszel-télen figyelj még jobban

Az őszi időszak - a hirtelen jövő hőmérséklet-különbség, majd az esősebb, nedvesebb idő megérkezése - kedvez a baktériumoknak, vírusoknak, ezért különösen fontos ilyenkor még inkább figyelni az egészségre. Ebben a változatos étrendnek kiemelkedő szerepe lehet, hiszen ez is támogatja a szervezet védekezőrendszerét.

UGC posztok1.png
Fotó: HAME HUNGARIA Kft.

Sajnos a borongós idő sokak számára elhozza a levertség érzését, a melankóliát, de ettől sem kell megijedni, hiszen tudatos étrenddel bizony a mentális jóllétünket is képesek vagyunk hatékonyan segíteni. A legnagyobb védelmi szerepet a különböző táp- és ásványi anyagok, vitaminok mellett az omega-3 zsírsavak játsszák, így a hal és halkészítmények fontossága és rendszeres fogyasztása is felértékelődik a hidegebb évszakokban. 

Miben is segítheti a szervezetet a halfogyasztás?

A halak vitamin- és ásványianyag-tartalma nagyban függ a halfajtól, illetve azok élőhelyétől. Az azonban vitathatatlan, hogy igazi vitaminbombák, hiszen jelentős forrásai a bőr- és nyálkahártyavédő A-, valamint a csontépítéshez és az immunrendszer működéséhez szükséges D-vitaminnak is. Ezenkívül a halak zsírtartalma is elengedhetetlen a szervezet számára. Különösen az olajos húsú mélytengeri fajták, mint például a lazac vagy tonhal gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek nélkülözhetetlenek a sejthártya felépítéséhez, valamint a szem és az agy egészséges fejlődéséhez. 

UGC posztok.png
Fotó: HAME HUNGARIA Kft.

Az egészséges étrendhez hozzátartozik az is, hogy hetente legalább egyszer fogyasztunk halat, ezzel pedig vigyázunk a szívünkre is, hiszen szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez is hozzájárulhatnak.

Találd meg a tökéletes módot a fogyasztáshoz

A hal a kiegyensúlyozott táplálkozás része, amely minden korcsoport számára ajánlott. Kevés zsiradékkal elkészítve a szív- és keringési betegséggel küzdők, sőt a fogyókúrázók, cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. Fontos azonban, hogy tudatosítsuk, hogy a hal és halkészítmények amellett, hogy egészségesek, finomak, számtalan elkészítési móddal és formával a mindennapi táplálkozásba is színt visznek. Nem csupán rántva, sütve, levesben tudjuk fogyasztani a különböző halfajtákat, de halpástétomok vagy konzervek formájában is bevihetjük szervezetünkbe az értékes tápanyagokat. A Hamé halpástétomok igazi „gyors harapnivalós” alapanyagok is lehetnek, hiszen reggel a pirítóshoz, uzsonnára pedig zöldségekkel, salátákkal is fogyaszthatóak, de egy-egy baráti összejövetelen ízletes falatkákként is tudjuk őket tálalni.  

(Képek forrása: Hamé Hungary Kft.)

Ezt is szeretjük