Íme, a tavaszi fáradtság 8 legbiztosabb ellenszere
A folyadékpótlás és a napfény is segíthet tavaszi fáradtság ellen.

Dia

	Folyadékpótlás	A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában rendkívül fontos. Tavasszal nem gond, ha az ajánlott 2-2,5 liter folyadéknál kicsivel többet iszol. Segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól.	Kapcsolódó cikk:	Mennyi folyadékot iszol? »

Folyadékpótlás

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában rendkívül fontos. Tavasszal nem gond, ha az ajánlott 2-2,5 liter folyadéknál kicsivel többet iszol. Segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól.

Kapcsolódó cikk:
Mennyi folyadékot iszol? »

Dia

	Tisztítókúra	Érdemes a tavaszt egy salaktalanító, tisztító kúrával kezdened. Nem szükséges komoly léböjtbe kezdened, de három napot azért mindenképpen szánj rá. Ha sikerül száműznöd a felhalmozódott salakanyagokat, tested felfrissül, elmúlik a krónikus fáradtság.	Kapcsolódó cikk:	Salaktalanítás márciusban »

Tisztítókúra

Érdemes a tavaszt egy salaktalanító, tisztító kúrával kezdened. Nem szükséges komoly léböjtbe kezdened, de három napot azért mindenképpen szánj rá. Ha sikerül száműznöd a felhalmozódott salakanyagokat, tested felfrissül, elmúlik a krónikus fáradtság.

Kapcsolódó cikk:
Salaktalanítás márciusban »

Dia

 	C-vitamin 	A tavaszi fáradtság hátterében elsősorban a vitaminhiány áll. Az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal felturbózhatod szervezetedet és gyorsan megszabadulhatsz a kimerültségtől. Tabletták helyett szavazz a gyümölcsökre, zöldségekre! 	Kapcsolódó kvíz: 	Miben van több C-vitamin? »

C-vitamin

A tavaszi fáradtság hátterében elsősorban a vitaminhiány áll. Az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal felturbózhatod szervezetedet és gyorsan megszabadulhatsz a kimerültségtől. Tabletták helyett szavazz a gyümölcsökre, zöldségekre!

Kapcsolódó kvíz:
Miben van több C-vitamin? »

Dia

 	Napfény 	A sötét tél során tested D-vitamin raktárai kimerülhettek, érdemes tehát az első napsugarak láttán kimerészkedned a szabadba. A D-vitamin jellegzetessége ugyanis, hogy kialakulásához napsugárra van szükség. 	Kapcsolódó cikk: 	2 vitamin, ami tavaszra kifogy a szervezetedből »

Napfény

A sötét tél során tested D-vitamin raktárai kimerülhettek, érdemes tehát az első napsugarak láttán kimerészkedned a szabadba. A D-vitamin jellegzetessége ugyanis, hogy kialakulásához napsugárra van szükség.

Kapcsolódó cikk:
2 vitamin, ami tavaszra kifogy a szervezetedből »

Dia

 	Mozdulj ki! 	Talán a tavasz első heteiben fáradtabbnak érzed magad, mint a hosszú tél során bármikor, ám érdemes erőt venned magadon. Egy-egy hétvégi kirándulás, a szabadban töltött idő segít abban, hogy újra formába lendülj. 	Kapcsolódó cikk: 	4 tündéri tavaszi kirándulóhely Budapest mellett »

Mozdulj ki!

Talán a tavasz első heteiben fáradtabbnak érzed magad, mint a hosszú tél során bármikor, ám érdemes erőt venned magadon. Egy-egy hétvégi kirándulás, a szabadban töltött idő segít abban, hogy újra formába lendülj.

Kapcsolódó cikk:
4 tündéri tavaszi kirándulóhely Budapest mellett »

Dia

 	Reggeli 	Az év minden napján fontos, hogy reggelizz, de tavasszal, amikor a fáradtság erőt vesz rajtad, talán még lényegesebb. Ha szervezeted nem kap lendületet a nap kezdetén, értelemszerűen nehezebben látod el feladataidat, kimerült leszel. 	Kapcsolódó cikk: 	Íme, a világ 8 legegészségesebb reggelije »

Reggeli

Az év minden napján fontos, hogy reggelizz, de tavasszal, amikor a fáradtság erőt vesz rajtad, talán még lényegesebb. Ha szervezeted nem kap lendületet a nap kezdetén, értelemszerűen nehezebben látod el feladataidat, kimerült leszel.

Kapcsolódó cikk:
Íme, a világ 8 legegészségesebb reggelije »

Dia

 	Jóga 	Tulajdonképpen bármilyen rendszeresen végzett mozgásforma segít megszabadulni a tavaszi fáradtságtól. A jóga azért különösen szerencsés választás, mert nem csak testileg, de lelkileg is segít felkészülni az új évszakra. 	Kapcsolódó szakértő: 	Diószegi Ádám »

Jóga

Tulajdonképpen bármilyen rendszeresen végzett mozgásforma segít megszabadulni a tavaszi fáradtságtól. A jóga azért különösen szerencsés választás, mert nem csak testileg, de lelkileg is segít felkészülni az új évszakra.

Kapcsolódó szakértő:
Diószegi Ádám »

Dia

 	Szauna 	A szauna erősíti az immunrendszert és felpezsdíti a vérkeringést. Beindítja a test méregtelenítő folyamatait, így segít megszabadulni a tavaszi fáradságtól. Ha a hagyományos finn szauna túl meleg neked, próbálkozz az infraszaunával. 	Kapcsolódó cikk: 	A 3 legjobb méregtelenítő praktika a hétvégére »

Szauna

A szauna erősíti az immunrendszert és felpezsdíti a vérkeringést. Beindítja a test méregtelenítő folyamatait, így segít megszabadulni a tavaszi fáradságtól. Ha a hagyományos finn szauna túl meleg neked, próbálkozz az infraszaunával.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legjobb méregtelenítő praktika a hétvégére »

Ezt is szeretjük
Fotó: