Hány pohár vizet iszol naponta? Ennyit kellene, ha fogyni szeretnél
Nehezen tartod a diétádat, és messze még az álomalak? Tudd meg, hogyan hat testedre a víz!

A szervezetedbe juttatott folyadék mennyisége összefüggésben áll a fogyókúrád sikerességével. Hogy hogyan? Most megtudhatod!

Az emberi test 60%-át víz alkotja, így minden, a test által végzett funkcióhoz elengedhetetlen a megfelelő hidratáltság, vagyis az optimális mennyiségű, napi szintű folyadékpótlás. A szakértők szerint egy nőnek normál körülmények között napi két liter, azaz nyolc pohár víz elfogyasztására van szüksége, hogy a kellő hidratáltság megmaradjon. Nagy melegben, de akár egy túlfűtött szobában, valamint fokozott fizikai tevékenység során azonban ennél több vízre van szükség.

A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen az anyagcsere normál működéséhez, de ahhoz is, hogy kellő intenzitással tudj edzeni. Ha testednek a kiszáradással is szembe kell néznie, akkor csökken a fizikai teljesítőképessége is.

Víz az anyagcseréhez

Ahhoz, hogy a szervezeted ki tudja mosni a bejuttatott táplálékból a számára feldolgozhatatlan anyagokat, kellő mennyiségű folyadékra van szüksége, ami egy felnőtt nő esetében átlagosan két litert jelent.

Igyon eleget a család!

A megfelelő hidratáltság a kiegyensúlyozott életmód része, ami a család minden tagjának elengedhetetlen. A gyerekek szokásaira a legnagyobb hatással a szülők vannak, így ha mindig odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit isztok, azzal a kicsikért is sokat tehetsz. Hogy hogyan? Ötletekért, tippekért kattints ide!

A leghatásosabb anyagcsere-felpörgető megoldás pedig az, ha az étkezések előtt mindig megiszol egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet.

Ha ezt teszed, akkor nemcsak az anyagcseréd egészséges működéséről gondoskodhatsz, hanem a folyadék a gyomrodat is kitölti valamennyire, így kevesebb étellel is jóllaksz majd. Tehát a teltségérzetet is könnyebben elérheted, ha az étkezéseket vízzel indítod.

Szomjas vagy, nem éhes

Sokan hajlamosak arra, hogy összekeverjék a szomjúság- és az éhségérzetet, és akkor is nassolni való után nyúlnak, mikor valójában folyadékra van szüksége a szervezetüknek. Ez a szokás igen rossz hatással lehet a te fogyókúrádra is, ezért ha úgy érzed hamar alábbhagyott a teltségérzeted evés után, akkor előbb egy pohár víz elfogyasztásával próbálkozz, és csak akkor nyúlj valamilyen alacsony kalóriatartalmú falatka után, ha a víz nem csökkentette éhséged.

Ezt is szeretjük