„Túl fiatal vagyok a halálhoz” - Több mint 100 kilótól szabadult meg a fiatal nő, miután az orvosok ráijesztettek

Alvás közbeni légzésleállástól szenvedett, és az orvosok azt mondták, nem lehet gyereke, amíg le nem fogy.

heather-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A New Jersey-ben élő fodrász, Heather Oset akkor ijedt meg először, amikor szívfájdalmat, heves szívdobogást érzett, miközben egy kliense haján dolgozott. Akkoriban majdnem 160 kilót nyomott.

Az extravagáns külsejű, fiatal nő azóta átesett egy gyomorszűkítő műtéten, és több mint 100 kilónyi túlsúlytól szabadult meg. A tapasztalatairól Instagram-naplót vezet, mert azt szeretné, hogy a nők, akik hasonló cipőben járnak, mint ő, érezzék, hogy nincs lehetetlen.

Heather története

Heather étkezési zavarai még gyerekkorában kezdődtek. Az apja sokszor elverte, és valahányszor valami rossz történt, a hűtőhöz rohant támaszért, majd mindent megevett, amit ott talált: sütit, pitét, tortát. Az otthoni gondjairól soha senkinek nem beszélt. Szégyellte magát, és ahelyett, hogy beszámolt volna a fájdalmáról, inkább ételbe fojtotta a bánatát évtizedeken át.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🖤🔮Transformation Tuesday🔮🖤 2️⃣3️⃣1️⃣lbs lost✨ Fall is here as far as I’m concerned !🍁pumpkin spice 🎃 and flannels (even though I rock them all year round 😂🖤)so happy I found the most amazing orange flannel I ever laid 👀 on! Happy Tuesday ghoulies👻!!🖤 • • I had the bariatric procedure known as the Loop Duo Denal Switch and I’m 5’4 1/2ish for anyone who’s wondering because I get asked all the time😂 Also no I did not have skin removal yet as I am waiting till after we start our family 🖤 . . #wlstories #transformationtuesday #tuesday #autumn #extremeweightloss #weightlossjourney #fall #stronger#motivation#weightlosstransformation #transformation #losingweight #weightloss #fatloss #obesetobeast #nj #tattoo #purplehair #inspiration#bariatricbabes #bariatricsurgery #duodenalswitch #vsg #vsgcommunity #wlscommunity #wls #keto #protein #lowcarb #nyc

Heather Oset☠️ Bariatric Babe🖤 (@autumnxnoir) által megosztott bejegyzés,

Ezek a rossz szokások a felnőttkorba is elkísérték, sőt, a helyzet tovább romlott. A nő sokszor hagyta ki a reggelit, hogy utána az ebédnél sokszorosan pótolja be a mennyiséget, vacsorára pedig szinte mindig rendelte az ételt. Úgy gondolkodott, hogy, mivel nem reggelizett, bármit ehet ebédre, így gyakran csúszott be egy-egy pizza, kínai étel vagy hatalmas szendvics, ehhez pedig cukros, szénsavas üdítőket ivott.

Amikor 2014-ben férjhez ment, a párjával gyereket szerettek volna, de az orvosok megmondták, hogy erre semmi esély, amíg le nem fogy. Ekkor már a cukorbetegség is fenyegette, és a nagy túlsúlytól fájt a háta, valamit alvási légzésleállástól, apnoétól is szenvedett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🖤💀Face to Face Friday💀🖤 2️⃣3️⃣1️⃣lbs lost✨ Current mood about life😂 👻TGIF🖤 ghoulies • I had The Loop Duodenal Switch (Bariatric surgery)January 18, 2017 and I’m 5’4 1/2 ish . I have NOT had skin removal yet as that will have to wait till after we start our family🖤 • • #wlstories #autumn #friday #face2face #tgif #fall #weightlossjourney #stronger#motivation#weightlosstransformation #transformation #losingweight #weightloss #fatloss #obesetobeast #nj #purplehair #tattoo #inspiration#bariatricbabes #bariatricsurgery #duodenalswitch #vsg #vsgcommunity #wlscommunity #wls #keto #protein #lowcarb #nycfood

Heather Oset☠️ Bariatric Babe🖤 (@autumnxnoir) által megosztott bejegyzés,

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor rosszul lett a fodrászatban, ahol dolgozott, és a férjét kellett hívnia, hogy vigye be a kórházba.  Végül kiderült, nincs szívrohama, csak így tiltakozik a szervezete az ellen, aminek nap mint nap kiteszi. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🖤🧜🏻‍♀️Transformation Tuesday🧜🏻‍♀️🖤 2️⃣3️⃣1️⃣lbs gone! I definitely knew this summer I wouldn’t be able to rock a bikini 👙 , BUT this beach body is a hell of a lot better than it was two summers ago! It’s such an amazing feeling to be able to walk on the beach without having to catch my breath🖤 thankful everyday that I have my health and actually able to live my life! • • P.S. I had the bariatric procedure known as the Loop Duo Denal Switch and I’m 5’4 1/2ish for anyone who’s wondering because I get asked all the time😂 . . #wlstories #transformationtuesday #tuesday #extremeweightloss #weightlossjourney #summer #beachbody #stronger#motivation#weightlosstransformation #transformation #losingweight #weightloss #fatloss #obesetobeast #nj #tattoo #bluehair #inspiration#bariatricbabes #bariatricsurgery #duodenalswitch #vsg #vsgcommunity #wlscommunity #wls #keto #protein #lowcarb #nyc

Heather Oset☠️ Bariatric Babe🖤 (@autumnxnoir) által megosztott bejegyzés,

- Emlékszem, mennyire szégyelltem magam, hogy le kellett vennem a ruháimat az EKG-hoz. Úgy éreztem, ennél már nincs lejjebb, és az járt a fejemben, hogy ó, Istenem, meg fogok halni, és az, hogy túl fiatal vagyok a halálhoz - írja Heather, aki azt mondja, ez volt az az élmény, ami megadta a végső lökést a fogyáshoz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Throwback Thursday ✨The first day of the rest of my life✨ the day I made one of the biggest decisions I ever had to make and had bariatric surgery and took back my life 2️⃣3️⃣1️⃣lbs lost and living life 🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤 . . . . . #wlstories #thursday #throwbackthursday #tbt #weightlossjourney #forever21 #stronger#motivation#weightlosstransformation #transformation #losingweight #weightloss #fatloss #obesetobeast #nj #skulls #bluehair #inspiration#bariatricbabes #bariatricsurgery #duodenalswitch #vsg #vsgcommunity #wlscommunity #wls #keto #protein #lowcarb #nyc #vsgcommunity

Heather Oset☠️ Bariatric Babe🖤 (@autumnxnoir) által megosztott bejegyzés,

Heather végül úgy döntött, beszél egy sebésszel, és tőle kér segítséget, de legalább 10 kilót le kellett adnia ahhoz, hogy biztonságosan alávethesse magát a műtétnek. Elhagyta a szénsavas üdítőket, és reggelire protein shake-et ivott, a következő év januárjában pedig átesett a műtéten.

Hogyan csinálta?

A műtét óta gyakran edz, és csupa egészséges ételt eszik. Egyszerű sétálással kezdett, aztán áttért a vízi aerobikra. Persze, csak akkor, amikor már jelentősebb túlsúlytól megszabadult, mert a fogyása elején mozognia is fájt. A cukros üdítőktől és a gyorsételektől is lassan szabadult meg. Azt mondja, az segítette a legjobban a fogyásban, hogy megpróbált egészséges alternatívákat találni a kedvenc ételeire, így nem kellett őket teljesen elhagynia. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🖤💀Face to Face Friday💀🖤 2️⃣3️⃣1️⃣lbs lost✨ 👻 wishing all you ghoulies a TGIF🖤 • I had The Loop Duo Denal Switch (Bariatric surgery)January 18, 2017 and I’m 5’4 1/2 ish . I have NOT had skin removal yet as that will have to wait till after we start our family🖤 • • #wlstories #autumn #friday #face2face #tgif #fall #weightlossjourney #stronger#motivation#weightlosstransformation #transformation #losingweight #weightloss #fatloss #obesetobeast #nj #purplehair #tattoo #inspiration#bariatricbabes #bariatricsurgery #duodenalswitch #vsg #vsgcommunity #wlscommunity #wls #keto #protein #lowcarb #nyc

Heather Oset☠️ Bariatric Babe🖤 (@autumnxnoir) által megosztott bejegyzés,

Heather reméli, hogy a példája másokat is inspirál majd, és szeretné, ha mindenki tudná, aki fogyókúrába kezd, hogy nincs egyedül, és nem lehetetlen a cél, amit kitűzött maga elé, akármilyen távolinak tűnik is.

- Sosem gondoltam, hogy egy nap 57 kilót mutat majd a mérleg. Az első tíz kilóval együtt összesen 103 kilót fogytam. Már nem fenyeget a cukorbetegség, nincs magas vérnyomáson, sem alvás közbeni légzésleállásom, és egy nap lehet majd saját családom is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nagy, közös fogyások

Ugyan Heather párja nem csatlakozott a nő fogyókúrájához, de végig támogatta őt, ami nagyon fontos, ha egy házaspár egyik tagja diétázik. Viszont az alábbi gyűjteményben olyan szerelmespárokat mutatunk, akik együtt vágtak neki a nagy fogyásnak, és közben végig kitartottak egymás mellett. Nézd meg, mekkora változáson estek át.

Ezt is szeretjük