Mikor ingyenes a hasplasztika? Ebben a három esetben fizeti az OEP

Három esetben kérhető ingyenesen a bőrfelesleget eltávolító műtét.

Ingyenes hasplasztika OEP
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyókúra egyik legnehezebb része - a hatalmas túlsúly leadása után - a megereszkedett bőr eltüntetése, hiszen a lógó bőr nemcsak esztétikai szempontból lehet zavaró, de a már sikereket elért fogyókúrázó önbizalmára, önértékelésére is rányomhatja a bélyeget.

Nagy fogyás után, főként, ha ez nem fokozatosan és apránként történik, az ember bőre elveszti feszességét, hiszen ilyenkor a bőr rugalmas rétegeinek nincs idejük arra, hogy kövessék a test megváltozott vonalait. A lógó, petyhüdt formák ellen azonban egyáltalán nem lehetetlen tenni: az OEP bizonyos esetekben és szigorú feltételekkel finanszírozza a helyreállító műtétet, három esetben ingyen is kérhető az egyébként borsos összegű, nagyjából félmillió forintos beavatkozás.

Ebben a három esetben kérhető ingyen a beavatkozás

A jogszabályi megkötés értelmében az OEP azokat a beavatkozásokat finanszírozza, amelyek elvégzése orvosilag indokolt, például ha valaki arcdeformitással, nyúlszájjal vagy túlzottan elálló, hiányzó fülkagylóval születik, esetleg égési sérülés, fagyások és műtéti, baleseti hegek miatt kérvényezi a plasztikát. 

GettyImages-513953470

A nagy fogyás után megmaradt bőrfelesleg műtéti úton való eltávolítását is lehet kérvényezni az OEP-nél, és három szigorú kritériumnak kell megfelelnie:

  • Ha a műtétre jelentkező páciens BMI-je, azaz a kezdő testtömegindexe 35 felett volt, és az minimum tíz egységgel csökkent.
  • Ha a BMI-je 45 felett volt, és az a fogyás során 12 egységgel csökkent.
  • Valamint, ha a súlyát legalább fél éve tartja. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Felfázás? Cselekedj időben!

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Fontos megemlíteni, hogy a támogatott plasztikai műtétre kizárólag orvosilag indokolt esetben lehet jelentkezni. Háziorvosi beutalóval kell fordulni a lakcím szerint területileg illetékes kórház plasztikai sebészeti osztályához. A beutalónak tartalmaznia kell a kiindulás legmagasabb súlyát és fogyás nagyságát.

Mi az a BMI?

A BMI (Body Mass Index) a magasság és a testsúly alapján kiszámolt arányszám. A 19 és 25 közötti értékek számítanak egészségesnek, 25 felett beszélünk túlsúlyról, 30 felett elhízásról, 40 felett pedig kóros elhízásról. AzOECD 2017-es kimutatásában 30%-os volt az elhízás aránya Magyarországon, a g7.hu adatai szerint a városi és vidéki férfiak BMI-je ebben az időszakban 27 és 28 közé esett, míg a nők tekintetében ez az arányszám 25-26 volt.

GettyImages-1159347448

 A testtömegindexet egy egyszerű képlet segítségével lehet kiszámolni:

testsúly (kg) / magasság (m)2

A testtömegindexedet tehát úgy kapod meg, hogy a kilogrammban mért súlyodat elosztod a méterben mért magasságod négyzetével. Ez egyszerű módszer annak megállapítására, kell-e valakinek fogynia az egészsége megőrzéséhez.  

Boncolás mutatta meg, mit tesz a túlsúly a testtel

A BBC dokumentációs műsort készített egy olyan nő boncolásáról, aki halálakor 108 kilót nyomott annak ellenére, hogy csak 165 centiméter magas volt.

Boncolás mutatta meg, mit tesz a túlsúly a testtel - A belső szervekre az orvos sem ismert rá

Elolvasom

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük