Lapos has villámgyorsan: 3 hatásos hasizomgyakorlat a személyi edzőtől

Próbáld ki a Czanik Balázs által ajánlott hasizomgyakorlatokat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hízás szempontjából alapvetően kétféle alaktípus létezik: a körte és az alma. Előbbi elsősorban fenékre és combra hízik, míg utóbbi főleg hasra és derékra szedi fel a plusz kilókat.

Az alma alak esetében sajnos nagyobb az egészségügyi kockázat, ugyanis a hasi hízás növeli a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Erről a veszélyről többet is megtudhatsz korábbi cikkünkből!

Lapos has edzéssel

Fogyás szempontjából elsősorban a kardió edzéstípus ajánlott, azon belül is az intervallum-edzés. Nevét onnan kapta, hogy a mozgás tervszerűen váltakozó szakaszokra osztódik: terhelési és aktív pihenőidők váltják egymást. A pihenőidő alatt sem kell leállnod, csupán lassítanod a tempón. Az intervallum-edzésről többen is megtudhatsz korábbi cikkünkből.

Emellett természetesen hasizomgyakorlatokat is érdemes beiktatnod a siker érdekében, ugyanakkor nem szabad megfeledkezned a törzsedzésről sem. Az erős törzs ugyanis lényeges a jó megjelenéshez és a derékfájás megelőzéséhez.

Hatékony hasizomgyakorlat a személyi edzőtől

Kattints az alábbi videóra, nézd meg, és végezd rendszeresen a Czanik Balázs személyi edző által ajánlott hasizomgyakorlatokat!

Ügyelj a táplálkozásra!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lapos has elérése elsősorban a táplálkozáson múlik, illetve csak másodsorban az edzésen. Ha kockás - vagy legalábbis lapos - hasra vágysz, itt az ideje, hogy kicsit megreformáld az étrendedet. Először is lényeges, hogy ne fogyassz egyszerre túl nagy mennyiségű ételt, naponta ötször étkezz kis adagokban.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Lényeges, hogy napi legalább két liter folyadékot fogyassz - ez segít abban, hogy ne lassuljon le az anyagcseréd! Felejtsd el a finomított szénhidrátban gazdag táplálékokat, például a fehér kenyeret és a cukros üdítőket, helyettük fogyassz rostban gazdag, kevéssé feldolgozott ételeket - sok szezonális zöldséget, gyümölcsöt. Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogy milyen táplálékok jelentenek veszélyt a derekad körfogatára nézve.

Ezt is szeretjük