8 egészséges és finom gyulladáscsökkentő ital: tele vannak jótékony hatóanyagokkal
A krónikus gyulladás súlyosan károsíthatja a szervezetet, kezelésében a táplálkozás is fontos szerepet tölt be.

gyömbértea
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyulladás a szervezet védekező reakciója az őt érő káros behatások ellen. Lehet akut, ekkor jellemzően pár órától néhány napig tart, és  tünetei többnyire látványosak. Azonban krónikussá is válhat, ekkor kevésbé jellegzetes tünetek, például fáradtság, emésztési zavar és fájdalom kísérhetik. 

A krónikus gyulladás hátterében több dolog is meghúzódhat, idővel károsíthatja a sejteket, szöveteket, fokozza egyebek mellett a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegségek és bizonyos daganatos állapotok kialakulásának valószínűségét. A kezelésben az életmódnak is hangsúlyos szerepe van, akadnak olyan élelmiszerek, amelyeket jobb kerülni, de olyanok is, amik segíthetnek a gyulladás csökkentésében - a következő italok például hasznosak lehetnek. 

Gyulladáscsökkentő italok

A hozzáadott cukorban, vegyi anyagokban gazdag italok, szénsavas üdítők fokozhatják a gyulladást a szervezetben. Arra érdemes törekedni, hogy a szomjoltás elsősorban vízzel történjen, ám ha némi változatosságra vágyik az ember, olyan opciók is a rendelkezésére állnak, amelyek támogathatják az egészségét. A gyümölcslevek esetében fontos, hogy százszázalékosak legyenek.

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük