Súlyos gyulladást okozhat a testben: 8 étel és ital, amiről nem gondolnád, hogy árthat

Több élelmiszercsoport fokozhatja a szervezetben levő gyulladás mértékét.

Gyulladást fokozó élelmiszerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyulladás egyfelől a szervezet természetes védekező reakciója egy kórokozóra, egy sérülésre, ám krónikussá, tartóssá válva súlyos betegségek kialakulásához járul hozzá, többek közt a diabéteszhez, a szívbetegségekhez vagy autoimmun kórképekhez.

Az elfogyasztott ételeknek is szerepük lehet a gyulladás fokozásában és enyhítésében, némely ételek kimondottan javasoltak a bennük levő vitaminok és egyéb tápanyagok révén, mások inkább kerülendők, vagy jobb minimálisra csökkenteni bevitelüket, különösen alapbetegség esetén.

Gyulladást fokozó ételek

Talán sokan nem gondolnák, de nap mint nap tányérjukra kerül jó néhány olyan élelmiszer, amely a szervezet gyulladásos folyamatait fokozza: elég csak a reggeli pékárukra vagy az ebéd utáni desszertekre gondolni, hiszen a finomított szénhidrát az egyik ilyen kritikus anyag.

(Képek: Getty Images.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük