Ezért fogynak sokkal nehezebben az alacsony nők - Fitneszedző beszél az okokról és megoldásokról

Alacsony nőként nem egyszerű feladat a fogyókúrázás.

GettyImages-1300827136
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden diétát kipróbáltál már, ugyanazokat az ételeket eszed, amiket a barátnőid, de rólad mégsem olvadnak a kilók? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a problémával, ugyanis Dan Price személyi edző tapasztalatai szerint valóban nehezebb alacsony nőként fogyni. A szakértő azt is elmagyarázta, milyen tudományos magyarázat áll a jelenség hátterében. Ha szeretnél többet olvasni ebben a témában, ide kattintva megteheted

Ezért fogynak nehezebben az alacsony nők

Számos kutatás foglalkozott már az alacsony nők testsúlycsökkentésével. Egy 2018-as vizsgálat egyértelművé tette, hogy minél alacsonyabb egy ember, annál nehezebb fogynia. A tanulmányból az is kiderült, mi áll a jelenség hátterében, amit Dan Proce személyi edző tapasztalatai is megerősítenek. 

GettyImages-1344247470 (1)
Fotó: ronstik / Getty Images Hungary

Az első és legnagyobb probléma az, hogy az alacsony nőknek olyan kevés kalóriára van szükségük a fogyáshoz, ami hosszú távon szinte tarthatatlan. Például míg egy 175 centiméter magas, 77 kilogrammos, alacsony intenzitású mozgást végző nőnek naponta 2135 kalóriát kell elfogyasztania ahhoz, hogy tartsa a súlyát, addig egy 157 centiméter magas, 62 kilós nőnek maximum 1774 kalóriát szabad bevinnie a súlytartáshoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fogyás esetében ezek a számok még elszomorítóbbak. Míg a 175 centiméteres nőnek heti félkilós súlyvesztéshez napi 1863 kalóriát szabad elfogyasztania, addig a tőle jóval alacsonyabb, 157 centiméteres barátnőjének a napi kvótája mindössze 1274 kalória lesz. Hogy miért ekkora a különbség? Mert egy kisebb testnek kevesebb kalóriára és energiára van szüksége, de pont emiatt kevesebb zsírt is tud elégetni.

Így fogyhatsz alacsony nőként koplalás nélkül

Dan Price szerint a probléma megoldása nem az, hogy egy szinte fenntarthatatlan kalóriacéllal érjünk el nagy eredményeket, hanem, hogy átlagos kalóriabevitellel, szenvedések nélkül is csökkenjen a súly. Ehhez viszont a fizikai aktivitást is növelni kell, hiszen ha többet eszik az ember, többet is kell elégetnie ahhoz, hogy kalóriadeficitben legyen. 

Tehát napi 1400-1500 kalória elfogyasztásával és közepes intenzitású testmozgással az alacsony nők számára is elérhetővé válhat a sanyargatás nélküli heti félkilós fogyás. A fizikai intenzitás emelése nélkül megoldás lehet még, ha csökkentjük a várható fogyás mértékét, és fél kilogramm helyett mindössze pár száz dekagramm súlyvesztéssel is megelégszünk. 

Csökkenti a gyulladásokat és a koleszterinszintet - Az életet is meghosszbbítja ez az egyszerű edzés

Már heti 150 perc edzés súlyzós edzés is elegendő az eredményhez.

Elolvasom

(A képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük